Még járnak a fürge ujjak

Még járnak a fürge ujjak
Még járnak a fürge ujjak

Napkor – Hamarosan véget ér a 27 órás gépíró verseny Napkoron. A szombat reggel kezdődő gépelés egész éjjen át tartott, délre fejezik be a jelentkezők a nem mindennapi kihívást – tájékoztatott a szervezők nevében Jászainé Kosztik Lidia.
 video

A Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetségének Nyíregyházi Helyi Csoportja a napokban ünnepeli megalakulásának 27. évfordulóját. E jeles eseményt 27 órán át tartó gépíróversennyel ünnepelték meg.

A szombat reggel stratolt mezőny, még éjjel is koptatta a billentyűket. A helyi szervezet elnök Jászainé Kosztik Lídia elmondta, hogy jó hangulatban telik a verseny. Néhányan pihentek az éjszaka folyamán, de a többség talpon maradt, szurkolt éppen író társainak. A kis csapat nem maradt elemózsia nélkül, hiszen a hozzátartozók sülthússal, salátákkal, palacsintával, teával ösztönözték a versenyzőket.

Azt is megtudtuk, hogy elsősorban azok mérették meg magukat, akik ez év júliusában, a prágai Gépíró Világbajnokságon vesznek részt. A szakemberek úgy látják,hogy nem volt hiábavaló a kezdeményezés, hiszen egyre több és hibátlanabb szövegek kerültek ki a gépírók kezei alól az intenzív „tréning” eredményeként.

– Sipos Marianna –

Fürge ujjak Napkoronkelet 12:50
Napkor – A Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetségének Nyíregyházi Helyi Csoportja a napokban ünnepeli megalakulásának 27. évfordulóját.