Sport

2014.11.27. 10:25

Klasszikus keleti derbi jön

Debrecen - Igazi presztízscsata során folytathatja jó sorozatát a DVSC-TEVA.

Debrecen - Igazi presztízscsata során folytathatja jó sorozatát a DVSC-TEVA.

Kondás Elemér csapata az ősi rivális Nyíregyháza Spartacust látja vendégül vasárnap délután (kezdés: 16:30, élőben közvetítjük, mint ahogy az m1 is).

Loki-fölény

Kisebb jubileumhoz érkezik a két gárda párharca, hiszen a hétvégi mérkőzésük a huszadik lesz az élvonalban. Az eddigi találkozók eredménysora egyértelműen debreceni fölényt tükröz, ugyanis a hajdúságiak tizenegy sikere mellett, háromszor diadalmaskodtak a nyírségiek, míg ötször megosztoztak a pontokon a riválisok. Tovább növelheti a piros-fehér játékosok önbizalmát az a statisztikai adat, amely szerint a Szpari 1999 óta nyeretlen a Loki ellen, valamint a Hajdúságból csak egyetlen alkalommal távozott ponttal.

Ebben a szezonban az első fordulóban 1–1-es döntetlen született a két csapat bajnokiján, Seydi találatával szerezte meg a vezetést a DVSC, majd Pekár egy véleményes büntetőt értékesített, így alakult ki a végeredmény. Fontos megemlíteni, hogy az augusztusi találkozón a debreceniek nem a legerősebb csapatukkal álltak fel, mivel a BATE Boriszov elleni BL-selejtező élvezett prioritást.

Exlokisták sora az ellenfélnél

A bajnoki címvédő a legutóbbi játéknapon a Győr otthonában nyert 1–0-ra, ezzel már hat mérkőzés óta veretlen a hazai pontvadászatban. A Nyíregyháza szintén sikerrel vette az előző kanyart, odahaza négygólos mészárlást hajtott végre, az áldozati bárány szerepét a Pécs „vállalta magára”. Az újonccsapat vezetősége Csábi Józseffel vágott neki a pontvadászatnak, de a gyengébb szereplés hatására elbúcsúztak a mestertől.

Jelenleg Mátyus János felel a szakmai munkáért, aki az idényt még a Pápa mestereként kezdte. A Nyíregyháza eddigi idegenbeli fellépései során vereséget vereségre halmozott, a szabályt erősítő kivétel a Honvéd elleni 1–0-s diadal. Ezzel szemben a debreceniek hét hazai meccsükön négyszer győztek, kétszer remiztek, mindösszesen a Pécs tudott három egységgel távozni az impozáns, 20 ezer fő befogadására képes Nagyerdei Stadionból.

A Nyíregyháza Spartacus keretében számos debreceni kötődésű labdarúgót fedezhetünk fel. Balogh János, Nagy Zoltán, Huszák Tamás, Rezes László, Spitzmüller István, Bajzát Péter, Szécsi Márk hosszabb-rövidebb ideig erősítették egykoron a Lokit, számukra valószínűleg több lesz ez a rangadó egy szimpla bajnokinál.

HBN-BÁ



Belépők a Loki–Szparira

Napok óta megkezdődött a jegyárusítás a vasárnap 16 óra 30 perckor kezdődő DVSC-TEVA–Nyíregyháza-rangadóra. A nagy jelentőséggel bíró presztízsmeccsre jegyek elővételben már megvásárolhatók a Nagyerdei Stadion pénztáraiban minden nap 10–18 óra között, illetve online a stadion weboldalán. A vendégszurkolók elővételben csak interneten keresztül vehetnek jegyeket, vagy a mérkőzés napján, a stadion vendégpénztárában.


Cikkünkhöz a Facebookon szólhat hozzá:

" data-width="450">


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!