Még csütörtökön is oltották a hajdúnánási hodálytüzet

Még csütörtökön is oltották a hajdúnánási hodálytüzet
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdúnánás – A katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében keresi a lángok okát.

Könnyebben, a kezén sérült meg az az állatgondozó, aki társával egy hajdúnánási juhtelepen tartózkodott szerdán este, amikor az kigyulladt – tájékoztattak a mentők. Mint már beszámoltunk róla, két nádfedeles juhhodály, egy nyolcszáz négyzetméteres fémszerkezetű, nagy értékű, speciális terménytároló és abban nyolcszáz nagyméretű körbála, valamint filagória és fakerítés égett teljes terjedelmében Hajdúnánás külterületén.


Fotó: katasztrófavédelem Fotó: katasztrófavédelem ©

A helyi hivatásos tűzoltókon kívül Debrecenből, Hajdúböszörményből, Nyíregyházáról és Tiszaújvárosból összesen tíz tűzoltójárművel érkeztek egységek a lángok megfékezésére. A tűzoltást a megyei műveleti szolgálat irányította. Elpusztult nagyjából 700 juh, megégett egy erőgép, egy pótkocsi és egy kisteherautó is. Az oltás legkritikusabb szakaszában egyszerre nyolc vízsugárral több, mint harminc tűzoltó dolgozott. Az utómunkálatok még csütörtökön napközben is tartottak – tájékoztatott a katasztrófavédelem illetékese.

Úgy tudjuk, hogy egy bálamozgató járműből kiugró szikra miatt kapott lángra a gazdaság, bár a környékbeliek szerint ekkora pusztítást csak szándékos gyújtogatás okozhat. Még nem derült ki, hogy rendőrségi eljárást kell-e indítani a tűzeset ügyében.

HBN


Több száz juh pusztult el a tűzben Hajdúnánáson

Hajdúnánás – Két nádfedeles juhhodály, egy nyolcszáz négyzetméteres fémszerkezetű színben nyolcszáz nagyméretű körbála, valamint filagória és fakerítés égett teljes terjedelmében Hajdúnánás külterületén szerda este.

hirdetés