Még Bill Gates is megnézte a böszörményi tehetséget

Ifjabb Szabó Gábor
Ifjabb Szabó Gábor - © Fotó: Facebook / Ifjabb Szabó Gábor
Hajdúböszörmény – Díjugrató világkupa zajlik az USA-beli Omahában, a hajdúböszörményi ifjabb Szabó Gábor és Timpex Bölcsész nevű lova a második nap után egyelőre veri a sportág koronázott királyát – számol be a 24.hu.

Ifjabb Szabó Gábor a számára 18. helyen záródó nyitószám után másnap is nyeregbe ült a díjugrató világkupa-döntő második versenynapján.

Timpex Bölcsész nevű 12 éves lovával 14 darab 160 centiméter magas ugrással, 17 erőkifejtéssel nehezített pályán van túl – írja a 24.hu.

Őrült nehéz pályán, hatalmas ugrásokkal. Úgy érzem tisztességesen helyt álltunk. Sajnos a mai nap lehetett volna egy picivel jobb is. 3 verő hibát vétettünk, de Bölcsész nem vallott szégyent. Döntősek vagyunk! Ez volt a célunk és valóra vált! 2017-ben Világkupa Döntőt lovagolhatok a világ legjobb lovasaival!

– olvasható a hajdúböszörményi versenyző Facebook-oldalán.

Ifjabb Szabó Gábor a két versenynap után a 37 fős mezőnyben a 23. helyen áll, ami azt jelenti, hogy bejutott a vasárnapi nagydöntőbe. Érdekességképpen: a négyszeres olimpiai bajnok Ludger Beerbaum eggyel mögötte, a 24. pozícióban van.

A döntőre egyébként telt házat, közel 20 ezer nézőt várnak a Centurylink Centerbe. A jegyárak az eget verik, vendégek és hírességek pedig a világ minden tájáról jönnek. Szabó például ki is szúrta a lelátón Bill Gatest, a világ jelenlegi leggazdagabb emberét.

(24.hu)