Meg akarta mutatni a friss jogsis sofőr, hogy tud vezetni, csúnya baleset lett a vége

Akt.:
Meg akarta mutatni a friss jogsis sofőr, hogy tud vezetni, csúnya baleset lett a vége
© Fotó: police.hu
Debrecen, Hajdúnánás – A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a fiatalkorú ellen, aki friss jogosítvánnyal okozott balesetet, melyben három barátja is megsérült.

A vádlott 2017. júliusában szerzett „B” kategóriára érvényes vezetői engedélyt. 2017. augusztus 30-án a fiatalkorú a nagyszüleinél tartózkodott Hajdúnánáson, majd 22 óra körüli időben a nagyapja személygépkocsijával közlekedett Hajdúnánás belterületén. Az autóban tartózkodott a vádlott három kiskorú barátja.

A kocsikázás során a vádlott meg akarta mutatni friss jogosítvánnyal rendelkezőként, hogy hogyan tud vezetni, azonban az egyik utcán, egy jobbra ívelő kanyarban a megengedett 50 km/h sebesség helyett legalább 80 km/h sebességgel haladva elvesztette uralmát a jármű felett. Ellenkormányzást végzett, azonban a gépkocsit nem tudta az úton tartani, a jobb oldalon, egy fának ütközött, majd az autó a fa, és a közelben lévő lakóház fala közé szorulva állt meg.

A baleset következtében az autó két kiskorú utasa nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket, míg a jobb oldali első ülésen utazó kiskorú zúzódásos és hámhorzsolásos sérülései mellett súlyos kétoldali agyzúzódást szenvedett.

A baleset a vádlott tapasztalatlansága, és a gyorshajtásban megnyilvánuló KRESZ szabályszegése miatt következett be.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő fiatalkorú vádlott ellen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon – olvasható az ügyészség honlapján. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban az ügyész közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta.


Hajdúnánáson - Hárman könnyebben, egy ember pedig súlyosan. Az autót egy 17 éves fiatal vezette. Az eddig rendelkezésre álló adatok szerint egy 17 éves fiatal közlekedett egy Opellel augusztus 30-án 22 óra körül Hajdúnánáson, a Magyar utcában, amikor eddig tisztázatlan körülmények között elveszte...