Még a brazilok is kieshetnek

Douglas Costa (balra) és Neymar arra gondolni sem akarnak, hogy nem lesz okuk az örömre a szerbek elleni meccs után
Douglas Costa (balra) és Neymar arra gondolni sem akarnak, hogy nem lesz okuk az örömre a szerbek elleni meccs után - © Fotó: AFP
Az E-csoportból még három gárda is továbbmehet.

A harmadik kör előtt még nincs továbbjutója az E-jelű kvartettnek, Brazíliának és Svájcnak egyaránt négy pontja van, őket követik a szerbek három egységgel.

Vagyis amennyiben Szerbia a szerdán 20 órakor kezdődő összecsapáson megveri a brazilokat, továbbjut, és ha Svájc legalább egy pontot szerez Costa Rica ellen, akkor Neymarék búcsúznak.

Az SS Lazio szerb középpályása, Szergej Milinkovics-Szavics így vélekedett az esélyekről:

Brazília más szint, mint a többi válogatott, és több tapasztalattal rendelkezik, mint mi. Azonban ha a csúcsformánkat hozzuk, megállíthatjuk őket. Csak erre gondolok, és így fogunk pályára lépni mindannyian.”

Nagyobb nyomás Brazílián

Játékostársa, a csatár Alekszandar Mitrovics kedd reggel beszélt a meccsről:

Miért ne verhetnénk meg Brazíliát? Úgy vélem, rajtuk lesz a nagyobb nyomás ezen a találkozón. Minél tovább meccsben maradunk, annál nagyobb esélyünk lehet, a végén is meg lehet nyerni a mérkőzést.”

A kapus Vlagyimir Sztojkovics beszélt az ellenfél játékosairól is pár szót:

Kétségtelen, hogy Coutinho és Neymar Brazília legjobb támadói. Ha esetleg büntetőt kapnak, ki lesz a kijelölt játékos? Akárki lesz is, ott leszek, hogy kivédjem!”

A brazil játékosok nem gondolják, hogy Szerbia finoman fog velük bánni. A többség úgy véli – tekintettel arra, hogy a szerbeknek győzelemre van szükségük –, a balkáni gárda agresszív lesz a kezdetektől. Egyikük, Fagner azonban ezt nem hiszi. – Én azt várom, hogy az elején egy kicsit óvatosabbak lesznek, és nem fognak nekünk ugrani – mondta a védő.

A Svájc–Costa Rica meccsen ha a helvétek legalább egy pontot szereznek, továbbjutnak.

ÉKN