Még a bajuszért is járt elismerés a találkozón

Még a bajuszért is járt elismerés a találkozón
© Fotó: Magánarchívum
Létavértes – Telt ház előtt zajlott az immár harmadik alkalommal megrendezett Határmenti Néptánctalálkozó a hétvégén Létavértesen.

A házigazda Villongó Táncegyüttes felnőtt Villongó, és Cserebingó csoportjain kívül Debrecentől Nagyszalontáig 8 néptáncegyüttes felnőtt és ifjúsági csoportja mutatta meg tudását, legfrissebb produkcióit a szakértő zsűrinek, akik aztán a további fejlődés érdekében szakmai jótanácsokkal látták el a csoportvezetőket.

A közel 300 táncost felvonultató baráti seregszemlén a Berettyóújfaluból érkezett Bajnóca-, a nagyváradi Csillagocska-, a debreceni Főnix-, a Micskéről jött Görböc-, a hosszúpályi Margaréta-, a nyírábrányi Nagyberek-, a Biharkeresztesi Szarkaláb-, és a nagyszalontai Toldi Táncegyüttes produkciói gyönyörködhettek az érdeklődők.

A közönség figyelmét Simándi László ceremóniamester vezette, aki mindenki számára meglepetést okozott, amikor kiosztotta az est legszebb bajuszáért járó díjat is. A színvonalas produkciókat a Szeredás népzenei együttes muzsikája kísérte.

HBN
hirdetés