MEFOB: nem lőttek bakot

MEFOB: nem lőttek bakot
© Fotó: Magánarchívum
Budapest – Két második, egy harmadik és két negyedik helyet gyűjtöttek be Pető László tanítványai.

Budapesten, a Syma Csarnokban rendezték meg múlt hétvégén a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportlövő Országos Bajnokságot, melyen hárman képviselték a Debreceni Lövészsuli Sport Egyesület színeit. A DE BTK tanulója, Polgár Márta 197 körrel a harmadik helyen zárt a légpuska 20 lövéses versenyszámban. Ugyan ebben a kategóriában Petőné Kiss Judit (DRHE) a negyedik lett (186 kör), ahogyan az orvosira járó Krisztián Péter is (190 kör, ahogy a bronzérmes). A légpisztoly 20 lövéses számban Petőné ezüstérmet nyert (152 kör), és szintén a dobogó második fokára állhatott fel Krisztián (178 kör).

Bekerülni a körbe

– Négy indulónk lett volna, de egy lány a viadal előtti este beteg lett, így ő sajnos lemaradt a megmérettetésről. Büszke vagyok mindenkire, elégedettek lehetünk az elért eredményekkel. Polgár Márta körülbelül hét éve jár hozzánk, ügyes, tehetséges lány, korábban nyert diákolimpiát, és a mostani bronzérme is biztató. Krisztián Péter tavaly szeptemberben kezdett el az egyesületünkben lőni. Bár volt némi sejtése a sportágunkról, de én mutattam meg neki a technikákat, és rövid időn belül rengeteget fejlődött, külön öröm, hogy a Magyar Sportlövők Szövetségétől kapott légpisztollyal „lőtte ki magának” a dobogó második fokát. A klubunk elnöke, Petőné Kiss Judit jó húsz éve volt diákolimpiai bajnok, de azóta egyéb elfoglaltságai miatt nem tudta gyakorolni a lövészetet. Most azonban újra a kezébe vette a fegyvert, és milyen jól tette – fogalmazott Pető László, a Debreceni Lövészsuli szakosztály igazgatója, és a Megyei Sportlövő Szövetség elnöke.

A lövészsuli novemberben új helyre költözött, azóta Debrecen belvárosában, a Domb utca 1. szám alatt működik az egylet utánpótlás műhelye. Pető László elmondta, folyamatos a fejlődés, a központban lévő terem beváltotta a hozzá fűzött reményeket, egyre nő a tagszám.

– Ez a tény, illetve a MEFOB-on elért nagyszerű eredmények is igazolják, van létjogosultsága a sportágunknak. Bízom benne, ennek hatására végre sikerül elérnem, amit már évek óta szeretnék, vagyis hogy a Debreceni Egyetemen is támogassák a sportlövészetet. Ha valaki külső helyszínen, egy egyesületben sportol, és ezt igazolja, azzal kiválthatja a felsőoktatási intézményében kötelezően teljesítendő testnevelést. Annak a módját keresem, hogy mi is bekerüljünk ebbe a körbe – nyilatkozta a vezető.

HBN