MEFOB-döntőben a debreceni kosarasok, de a futsalcsapat is nagy feladat előtt áll

MEFOB-döntőben a debreceni kosarasok, de a futsalcsapat is nagy feladat előtt áll
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – A Debreceni Egyetem férfi és női kosárcsapata is bejutott a MEFOB négyes döntőjébe, amely vasárnap kezdődik. A futsalosok az év egyik legfontosabb mérkőzését játsszák hétfőn.

Kosárlabda

Idén Miskolcon rendezik a Nemzeti Kosárlabda Egyetemi Bajnokság (Kosárlabda MEFOB) döntőjét, május 14-16. között. A négyes fináléba a Debreceni Egyetem férfi és női csapata is bekerült, így lesz miért izgulni.

A tervezett program szerint vasárnap 15 órától az EKE Eger-DEAC (férfi) meccs kezdődik, 17:30-tól pedig a DEAC-USC Szeged (női) összecsapást rendezik meg. Hétfőn 13 órától küzd meg egymással a DEAC és a TFSE férfi csapata, 15 órától pedig a Közgáz-DEAC (női) mérkőzés lesz. Kedden már 10 órakor pályára lépnek a nők a TFSE ellen, 16 órakor pedig a Miskolci Egyetemmel küzdenek meg a férfi kosarasok.

A DEAC Kamilla Gyógyfürdő csapatára a bajnokságban is vár egy megmérettetés, pénteken 19 órakor a gárda Oroszlányba utazik az OSE Lions vendégeként. Az NB1/B elődöntőjének első mérkőzésén magabiztos debreceni siker született, így a két győzelemig tartó párharcot akár le is zárhatják a Berényi-fiúk.

Futsal

Az előző fordulóban a DEAC 4-2-re legyőzte a Kazincbarcikát, így visszaelőzte a tabellán az ismét vereséget szenvedő Csengert. A hétfőn 19 órakor kezdődő mérkőzésen a szezon két legjobbja dönti el, hogy ki vághat neki a többi csoportgyőztessel rendezett NB II-es nagydöntőnek. Amennyiben hétfőn Csengeren győz, vagy döntetlent játszik a DEAC férfi futsalcsapata, akkor az NB II Keleti csoportjának élén végez. Ez esetben a Nyugati, a Közép-Nyugati és Közép-Keleti csoport 1. helyezettjével négyesdöntőt játszik az NB II bajnoki címéért. Az első helyezett feljut az élvonalba, a második osztályozót játszhat.

– A cél egy lehet a DEAC számára: ezt a Csenger elleni idegenbeli derbit most meg kell nyerni, vagy legalábbis nem kaphatunk ki! – nyilatkozta Elek Gergő edző.

Labdarúgás

A tabella első helyén álló DEAC szombaton 16:30-tól hazai pályán fogadja a Hajdúszoboszlói SE csapatát. A mérkőzésen a DEAC-nak mindenképp nyernie kell, hogy megtartsa az első helyét a tabellán. A DASE szintén otthon, vasárnap 16:30-kor mérkőzik meg a Téglási VSE-vel.

A megye II-ben DEAC II. csapatát a Báránd együttese fogadja szombaton 16:30-kor a Bárándi Sportpályán. A debreceniek jelenleg a dobogós helyezésért küzdenek, tehát mindenképp meg kell nyerniük a tabella második helyezettjével vívott mérkőzést.

Kézliabda

A DEAC kézilabdásai a szezon utolsó mérkőzésére készülnek. A bajnokcsapat otthonában, a Kecskeméti János Sportcsarnokban fogadja szombaton 18 órától a Hajdúböszörményi TE együttesét.

– Debreceni Egyetem –