Medvegyev személyesen tesztelte az új orosz versenykamiont

Medvegyev személyesen tesztelte az új orosz versenykamiont
Dmitrij Medvegyev egy 30 kilométeres szakaszon a volán mögött ülve próbálta ki a 2011-es Dakar versenyre épített KAMAZ-t – adta hírül szerdán az ukrajnai Korreszpondent internetes hírújság.

Az orosz elnök navigátora a gyári versenycsapat kapitánya, Vlagyimir Csagin volt, aki a maratoni ralin megnyert szakaszok számának rekordtartója a kamionok kategóriájában.

A tesztelés előtt az államfő látogatást tett a KAMAZ tatárföldi üzemében, ahol megismerkedett a gyár legújabb modelljével. Ezeket a kamionokat már olyan vezetőfülkékkel látták el, amelyekben minden a járművezetők kényelmét szolgálja. Ezt Dmitrij Medvegyev is észrevette, és elégedetten nyilatkozott róla.

Szergej Kogogin vezérigazgató azt követően rendelte el a már évekkel korábban kidolgozott vezetőfülkék sorozatgyártásáról, hogy nemrégiben Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök személyesen rótta fel neki azokat a panaszokat, amelyekkel a Csita-Habarovszk autós túráján szembesült a kamionpilóták részéről, akik elmondták, hogy a jelenlegi vezetőülésben nem tudnak kinyújtózni sem, a hálófülke pedig túl szűk és kényelmetlen. A vállalatnál előzőleg azért húzódoztak az alkalmazásától, mert egy-egy ilyen összkomfortos vezetőfülke önmagában 10 ezer dollárba kerül. A gyárban ezért most egy olyan átmeneti megoldáson fáradoznak, hogy a hagyományos fülkéket tegyék komfortosabbá.

Dmitrij Medvegyev államfő egyébként – elődjéhez hasonlóan – rendkívül szeret autót vezetni. Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó moszkvai látogatása során például több ízben személyesen fuvarozta a Terminátort az elnöki Csajkával.

– Független Hírügynökség –