Medikusok küzdelme Debrecenben

Medikusok küzdelme Debrecenben
© Fotó: hirek.unideb.hu
Debrecen – Három nap, négy egyetem, öt sportág, egy cél – a Debreceni Egyetem ad otthont a hétvégén a 47. Medikus Kupának, melyen magyar orvos- és egészségtudományi képzéseken tanuló hallgatók versengenek egymással a rangos elismerésért.

Több mint háromezer hallgató érkezik az ország minden szegletéből Debrecenbe, hogy részt vegyenek a magyar orvos- és egészségtudományi képzéseken tanuló hallgatók rangos évenkénti sporteseményén március 29. és 31. között. A házigazda Debreceni Egyetem mellett a Pécsi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem diákjai mérik össze erejüket és ügyességüket öt népszerű sportágban.

A kézilabdázók a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban, a kosárlabdázók az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, a röplabdázók a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpontjában, a kispályás labdarúgók a Klinikai campus műfüves pályáján, míg a vízilabdázók a hajdúszoboszlói Árpád uszodában és a Debreceni Sportuszodában szállnak versenybe a pontokért.

A Medikus Kupát idén is a legtöbb pontot összegyűjtő egyetem viheti haza, az eredményhirdetést március 31-én, vasárnap rendezik 15 órától a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban. A Debreceni Egyetem hallgatói eddig több mint tízszer emelhették a magasba a győzelmi serleget, tavaly pedig a második helyen végeztek a tornán.

– Debreceni Egyetem –


Debrecen - Március 30-án, szombaton és 31-én, vasárnap rendezik meg az idei Medikus Kupát. Az immár 47. alkalommal sorra kerülő rendezvény ideje alatt a DKV Zrt. mindkét napon éjszakai járatokat indít az 1-es villamos vonalán, ahol óránként közlekednek majd a járművek. A villamosok a következő...