Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.04. 11:12

Teleki Blanka-díj pedagógusoknak

<p>Az új program céljai: a koragyermekkori fejlesztés kiterjesztése, az iskolai esélyegyenlőség biztosítása, a tehetséggondozás fejlesztése, a pedagógusok ösztönző-rendszerének kialakítása.</p>

Az Új Tudás - Műveltség Mindenkinek Program a magyar közoktatás elmúlt tíz évének legjelentősebb, évi 140 milliárd forintos forrással gazdálkodó, korszerűsítő programja. Céljai: a koragyermekkori fejlesztés kiterjesztése, az iskolai esélyegyenlőség biztosítása, a tehetséggondozás fejlesztése, a pedagógusok ösztönző-rendszerének kialakítása. A program egyik alapköve a pedagógus hivatás presztízsének növelése.

Hiller István oktatási és kulturális miniszter 2008-ban az Új Tudás program keretében díjat alapított azoknak a szakembereknek, akik kiemelkedő eredményességgel, odaadással és hivatástudattal foglalkoznak hátrányos helyzetű vagy különleges gondoskodást igénylő gyermekekkel. A díjat – első alkalommal – június 3-án száz pedagógusnak adta át a miniszter az országos pedagógusnapi ünnepségen, a Néprajzi Múzeumban – tájékoztatta szerkesztőségünket Tóth Viktor.

A Magyar Köztársaság oktatási és kulturális miniszterétől a 2008. évi pedagógus nap alkalmából a Teleki Blanka-díjat „Az esélyt teremtő pedagógusoknak” kitüntetést átvehették megyénk pedagógusai is:
Bákai Tiborné (Tiszavasvári, Kerek-perec Óvoda tagóvoda-vezetője), Boros Gábor (Nyírbátor, nyugalmazott középiskolai tanár), Fazekas Györgyné (Baktalórántháza, Reguly Antal Általános Iskola és Pedagógiai Szakszolgálat gyógypedagógusa), Karászi Csilla (Nyírpilis, ltalános iskola tanítója), Kovács Jánosné (Nyírbátor, Éltes Mátyás Általános Iskola Speciális Szakiskola, Gyermekotthon, Kollégium és Pedagógiai Szakszolgálat gyógypedagógusa), Nemes András (Nyíregyháza, Sipkay Barna Oktatásszervező Kft. igazgatója), Rozipál György (Kisvárda, a II. Rákóczi Ferenc Szakközép- és Szakiskola igazgatója), Dr. Sasváriné Tamás Terézia (Nyíregyháza, Kertvárosi Általános Iskola igazgató-helyettese), Svéda István (Ópályi, Jókai Mór Általános Művelődési Központ igazgatója), Tóth Ernőné (Nyíregyháza, Göllesz Viktor Speciális Szakiskola és Általános Iskola igazgató-helyettese).

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!