Médiatanács: három helyi frekvenciát nyert el a Mária Rádió

Budapest – Egyedüli pályázóként három helyi frekvenciát nyert el a Mária Rádió Frekvencia Kft. – áll a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) pénteki közleményében.

Az MTI-t arról tájékoztatták: a társaság Mária Rádió Hóvirág, Mária Rádió Nefelejcs és Mária Rádió Tulipán néven tervezi működtetni médiaszolgáltatását Dabason, Komáromban, illetve Monoron, a Mária Rádió Völgyhíd veszprémi adását szolgáltató FM 4 Rádió Kft.-vel hálózatba kapcsolódva.

Az Abádszalók 89,2 MHz helyi rádiós frekvencia kereskedelmi hasznosítását kiírandó pályázati felhívás szövegét véglegesítette a testület és a mediatanacs.hu honlapon közzétette azt; az ajánlatokat a közzétételtől számított 32. napon lehet benyújtani.

A honlapon hamarosan olvashatók, véleményezhetők a Gyula 90,5 MHz, a Balassagyarmat 95,7 MHz és a Hajdúböszörmény 98,9 MHz helyi rádiós frekvencia kereskedelmi jellegű hasznosítására szóló pályázati felhívások tervezetei is, heteken belül várható a kapcsolódó nyilvános meghallgatások időpontjának közzététele is.

A médiatanács öt évvel megújította a Berettyóújfalu 97,9 MHz kisközösségi rádió üzemeltetőjének, valamint a székesfehérvári Lánczos Kornél Gimnázium által működtetett Táska Rádió médiaszolgáltatási jogosultságát a rádiók kérelmére, a médiatörvényben biztosított lehetőség szerint.

– MTI –
hirdetés