Médiatanács: a Klubrádió valótlanságokat állít

Budapest, 2012. július 6., péntek (MTI) – A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa szerint a Klubrádió valótlan állításokkal igyekszik megtéveszteni a közvéleményt: nem igaz a többi közt az, hogy pályázatának összes lapja szabályos aláírást tartalmaz.  

A testület Szóvivői irodája pénteki közleményében cáfolta a rádió nyilatkozatát, miszerint pályázatukban “az összes lap szabályos aláírást tartalmaz”. Mint írják, a bíróság ítélete azt tartalmazza, hogy „a pályázónak a pályázati ajánlat valamennyi oldalát alá kell írni”, tehát a Klubrádió alakilag hibás pályázatot nyújtott be a 95,3 MHz-es frekvenciáért.

Kifogásolták a Klubrádió közleményének azon részét is, amely úgy szól: a bírósági ítélet “kimondta a pályázat eredményességét, amiből egyértelműen következik, hogy (a hatóság) nem zárhatja ki az összes pályázót”. A médiatanács Szóvivői irodája ezzel szemben azt közölte, hogy a frekvenciapályázat eredményének felülvizsgálataként született bírósági döntésben az olvasható: a bíróság “az alperest e körben új eljárásra kötelezi”. A bíróság a maga alkotta ítéletével tehát pontosan meghatározza a médiatanács feladatát, vagyis az új eljárás lefolytatását – tudatta a hatóság.

“A Klubrádió e hamis állításokkal, stílustalan és valótlan minősítéseivel olyan szintre alacsonyodott, amit nemhogy egy tisztességes klubban, de még egy talponállóban sem szokás alkalmazni” – szerepel a közleményben.

A médiatanács tavaly júliusban írt ki pályázatot a Klubrádió által használt 95,3 MHz-es budapesti körzeti kereskedelmi frekvenciára, az eljárás keretében az Autórádió Kft.-t hirdette ki nyertesként. A Klubrádió a döntést bíróságon támadta meg, amelynek eredményeként a Fővárosi Ítélőtábla – alaki hibákra hivatkozva – érvénytelenítette az Autórádió pályázatát.

A médiatanács csütörtökön döntött arról, hogy a 95,3 MHz-es frekvencia-pályázat eredményének felülvizsgálataként született bírósági döntés alapján más pályázatok alaki megfelelését is átvizsgálja. Ennek eredményeként három frekvencia teljes, összesen tizenegy pályázatát zárta ki az eljárásokból, közük a Klubrádióét.

A csatorna egy másik, a 92,9 MHz-es frekvencia elnyerésével kapcsolatban is perben áll a hatósággal, ezzel kapcsolatban július 12-én hirdeti ki másodfokú döntését a bíróság.

 

 

bet \ hgp

 

MTI

Címkék: