Meddig tart még?

Idomeni, 2016. március 10. Migránsok a görög-macedón határ görög oldalán, Idomeniben 2016. március 9-én
Idomeni, 2016. március 10. Migránsok a görög-macedón határ görög oldalán, Idomeniben 2016. március 9-én - © Idomeni, 2016. március 10. Migránsok a görög-macedón határ görög oldalán, Idomeniben 2016. március 9-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Nehéz abban a tudatban véleményt formálni a menekültekről, hogy tele van a hazai gazdasági élet és az egészségügy libanoni és arab és sorolhatnánk, milyen nemzetiségű cégvezetővel, fogorvossal és a többi, akik tényleg figyelemre méltóan végzik a munkájukat. Barak Beáta írása.

Mondjuk, abból a világból dadát nem alkalmaznánk – mint a múltkori oroszországi eset is bebizonyította –, de elkerülhetetlen a kultúrák efféle találkozása itt, a megyében is. Most, amikor migrációs válsághelyzetet hirdetett a kormány a környező országokban bejelentett határzárak miatt, s még az is előfordulhat, hogy csak kerítés árán védhető meg a magyar–román határ, újabb kérdések merülnek fel. Tudva azt, hogy egykor magyarok is menekültek, s hogy az ember ott segít, ahol tud, mégis megkérdezem: meddig kell még a szíriai polgárháború levét inni? Mikor lehet nyugodt szívvel elindulni például Egyiptom és Törökország irányába nyaralni? Meddig hadakoznak még az európai országok egymással emiatt? Támogattam, amikor kicsi szíriai babákat fürdettek a fővárosi pályaudvaron, de van az a pont, amikor már a mieinkre terelődik a figyelmünk és gondoskodásunk.

– Barak Beáta –
hirdetés