Mától körvonalazódik az új kormánynévsor – Népszava, Népszabadság

Várhatóan megnevezi csütörtökön az új kormány néhány tagját a Fidesz elnöke, és a következő kabinet struktúrájáról is lesznek bejelentések – ezt Szijjártó Péter, a párt szóvivője mondta még szerdán.

A csütörtöki Népszava azt írja, hogy az egyik személyi kérdés éppen Szijjártó Pétert érinti, aki pártszóvivőből Orbán Viktor személyes szóvivője lehet. Varga Mihály, a Fidesz alelnöke pedig az egyik miniszterelnök-helyettesi posztra esélyes. A lap úgy tudja: egy-két hónap házelnöki kitérő után Schmitt Pálból köztársasági elnök lehetne, ezután Kövér László váltaná a házelnöki székben.

 Korábban a TV2 Mokka című műsorában Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke már jelezte, hogy Kövér és Schmitt esélyesek a házelnöki posztra. Ezután arról is beszélt, hogy szerinte nem Sólyom László lesz a következő köztársasági elnök.

A Népszabadság egyébként úgy tudja, hogy ez utóbbi kijelentés is szóba került Orbán Viktor és Sólyom László szerdai négyszemközti találkozóján, ahol elhangzott: Pokorni Zoltán személyes véleménye volt, amit a reggeli tévéadásban mondott. Szijjártó Péter szóvivő szerint azonban erről nem esett szó a megbeszélésen.

– Független Hírügynökség –