Másodjára már nem rontanák el

Marija Hakunova is a pénteki feladatra koncentrál
Marija Hakunova is a pénteki feladatra koncentrál - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Az újonc Vasas ellen első őszi hazai győzelmére készül a kisvárdai élvonalbeli női kézilabda-csapat.

Nem áll rosszul a bajnokságban a Kisvárda Master Good SE, amely három eddigi meccséből kettőt is megnyert, de még mindig ott tartunk, hogy október 20-án az első hazai győzelemre készül. Ennek okai között van, hogy az első fordulós, Vác elleni fellépést november 11-re halasztották; továbbá a vontatott bajnoki menetrend; illetve a szeptember 21-én, Budaörs elleni hazai meccs (22–23) váratlan elvesztése.

Az idegenben viszont kettőből két sikernél tartó várdaiak számára a női élvonal újonca, a Vasas elleni pénteki összecsapáson (kezdés 18 órakor) minden adott ahhoz, hogy ősszel először sikert ünnepeljenek a szurkolóikkal.

– Nem örülünk annak, hogy jószerivel csak kéthetente játszunk bajnoki meccseket, de nem tehetünk mást, a múlt héten a Nagymihály elleni edzőmeccsen igyekeztünk tűzben tartani a lányokat – mondta Mátéfi Eszter, a kisvárdaiak szakmai igazgatója. – Ha már elrontottuk a Budaörs elleni meccset, akkor szeretnénk hazai pályán kiköszörülni a csorbát, azokat az erényeket csillogtatva, amelyeket a Békéscsaba elleni idegenbeli győzelem alkalmával is csillogtattunk. A Budaörs ellen valamiért nem mertünk futni, ezen a meccsen ez nem lesz megengedhető. Nem becsüljük le a Vasast, de hazai pályán nem jelenthet gondot, hogy begyűjtsük ellene a két pontot.

A Vasast – amelyet a tavaly ilyenkor még Kisvárdán tevékenykedő Kovács Péter irányít – az élvonalbeli női bajnokság tavalyi Kispestjeként is szokták emlegetni, amely elég egyértelműen kiesett az NB I-ből. Helytálló ez az összehasonlítás?

– Azért a Vasas igyekezett megerősíteni a másodosztályban bajnoki címet szerzett csapatát, és ott van a Németországot is megjárt Herr Anita, akinek a rutinja sokat ér – felelte Mátéfi Eszter. – Még egyszer mondom, semmi esetre sem becsüljük le az ellenfelet, de bízom benne, hogy megint sokan kijönnek a mérkőzésünkre, jó hangulatban játszahatunk és a végén közösen örülhetünk a győzelemnek a szurkolóinkkal.

Ha volt valami haszna a kéthetes meccsnélküli időszaknak, akkor annyi feltétlenül, hogy a sérüléssel bajlódók, így Samira Rocha és Tamara Radojevics teljesen felépültek, Marincsák Nikolett pedig hétfőn kapcsolódhat be az edzésmunkába.

Címkék: , ,


További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek