Második mérkőzését is megnyerte, ezzel tornagyőztes a DEAC

Akt.:
Második mérkőzését is megnyerte, ezzel tornagyőztes a DEAC
© Fotó: debka.hu
Debrecen – Fordulatos mérkőzésen második győzelmét is megszerezte a DEAC, miután két ponttal legyőzte a román BC Timba Temesvárt. Mivel a másik mérkőzés is kedvezően alakult, így Berényi Sándor tanítványai már két mérkőzés után megnyerték a felkészülési tornát.

Mivel a szombaton 27 ponttal legyőzött Minsk a nap első mérkőzésén 95-71-re kiütötte a Jászberényt, a cívisvárosiak így már a második mérkőzésükön a tornagyőzelemért léphettek pályára. Ennek ellenére beragadtak a rajtnál Molnár Andrásék, a rendkívül jó szerkezetű románok kihasználták magassági fölényüket a palánk alatt, így a hazai szakmai stáb három perc után kénytelen volt időt kérni (3-11). Az új szerzemény, Ivan Lilov fújt ébresztőt társainak, az első 11 pontból 10-et a bolgár szerzett. Szép lassan belelendült a játékba a DEAC, Jahmal Jones löbpasszát Isaiah Armwood zsákolta be, mellyel már a vendéglátóknál volt az előny. A negyed végül két pontos hajdúsági vezetéssel zárult, Berényi Sándor feje egyedül a lepattanók miatt fájhatott.

Nyögvenyelősen indult a második felvonás, négy perc alatt mindössze egy temesvári kosár született. Velkey nyolcméteres triplája törte meg a csendet, de a DEAC támadójátéka továbbra is akadozott, szerencsére a románoké is. Aggasztóan sok második esélyt engedélyeztek a hazaiak ellenfelüknek, akik köszönték szépen, és értékesítették a palánk alatti helyzeteiket. Volt mit megbeszélnie az öltözőben a Debrecennek, de a négy pontos hátrány egyáltalán nem tűnt ledolgozhatatlannak.

A fordulás után sem tudta saját játékát játszani a DEAC, szerzett labdák és lepattanók hiányában a gyorsindítások is elmaradtak. Molnár triplájával a hazaiak újra átvették a vezetést (38-37), melyet a vendégek nem viseltek jól, egy vitatott szituáció után a temesvári másodedző lehívta övéit a pályáról. Szerencsére sem a vezetőedző, sem a játékosok nem gondolták, hogy ez helyénvaló lenne, így folytatódhatott a játék. A mérkőzés a folytatásban is rendkívül fizikális volt, és a hangulat feszültebb volt egy szokványos felkészülési mérkőzéshez képest. A negyed utolsó percében csak úgy repkedtek a sportszerűtlen faultok és a technikai hibák, a játékvezetők kezéből kicsúszni látszott a találkozó, ráadásul második sportszerűtlenje miatt Velkey János már nem folytathatta a játékot.

A kétperces szünet mindenkinek jót tett, újra a kosárlabdáé volt a főszerep, a csereként beálló Lajsz Gergely ziccerével, hosszú idő után újra hajdúsági vezetést mutatott az eredményjelző (58-57). A románok azonban nem adták fel, és a legjobbkor találták meg a kinti dobásaikat, az utolsó három percet kilenc pontos vezetéssel kezdték meg. A DEAC sem esett össze, és egy 7-0-s rohammal újra látótávolságon belül került, sőt Molnár újabb hármasával már a vezetést is átvette (80-79). Lilov csak egy büntetőt értékesített, így a győzelemért támadhattak a vendégek, ám Jereminov hárompontosa lecsorgott, így megnyerte a találkozót a Debrecen. Folytatás holnap, az eddig nyeretlen Jászberény ellen.

Frissítés: Hétfőn még egy meccs várt a DEAC-ra, a Jászberény elleni, melyet 88–81-re megnyert.

DEAC – BC Timba Timisoara 81-79 (22-20, 9-15, 22-23, 27-22)

DEAC: Jones 9, MOLNÁR 20/9, LILOV 19/6, Farkas 5, Armwood 13 cserék: Bognár 8, Velkey 3/3, KÓSA 2, Fekete -, Lajsz 2.

edzők: Berényi Sándor, Kovács Adrián, Kádár Tamás

Berényi Sándor: Gratulálok a csapatnak, nagy küzdelem volt. Örülök, hogy egy ilyen feszült hangulatú mérkőzésből mi jöttünk ki jobban, és annak is, hogy hátrányból sikerült fordítanunk. Továbbra is vannak problámáink játékban, de a fiúk mindent megtesznek, hogy ezeket a jövőben kijavítsuk.

(debka.hu)

Címkék: , ,