Maskarába bújtak az autista gyermekek

Farsangi mulatságot tartottak az Autista Tagintézményben, a Gyermekremény Alapítvány segítségével
Farsangi mulatságot tartottak az Autista Tagintézményben, a Gyermekremény Alapítvány segítségével - © Fotó: Matey István
Debrecen – Jótékonysági akcióval is örömet szereztek nekik a farsangon.

Debrecen. Robin Hooddal, katonákkal, bohócokkal, orvosokkal, vagy például egy TEK-essel is találkozhattunk pénteken a Dr. Molnár István Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Autista Tagintézmény farsangi mulatságán.

A hagyományosan megrendezett ünnepségen az autizmus spektrumzavarral élő gyerekek vettek részt, akik nagy örömükre jelmezt ölthettek magukra. Az óvodások és iskolások bemutatták maskarájukat, majd különféle tréfás vetélkedőkön vettek részt. Az eseményt nagy lakoma és táncház zárta. – Nagyon fontos az autizmussal kapcsolatban a korai felismerés, valamint a társadalmi integráció. Az óvodába kilenc, az iskolába pedig harminc gyermeket tudunk felvenni – mondta Pénzesné Kardos Andrea tagintézmény-vezető, aki kollégáival együtt szeretettel, figyelemmel és türelemmel teremtik meg a családias légkört a gyerekek számára.

a2

Fotó: Matey István

A rendezvényen a Gyermekremény Alapítvány munkatársai egy minisütőt adományoztak az intézménynek. Az alapítvány tevékenységét többek között „KajásRobi”, azaz Nagy Róbert is támogatja, aki minden menü árából 100 forintot a vendég által kiválasztott szervezetnek utal át.

VK


Debrecen - Farsangi mulatságot tartottak az Autista Tagintézményben, a Gyermekremény Alapítvány segítségével. Fotó: Matey István