Videó: Másfél milliónyi csempészcigit fogtak Hajdú-Biharban

Akt.:
Videó: Másfél milliónyi csempészcigit fogtak Hajdú-Biharban
© Fotó: NAV
Ártánd, Debrecen – A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Ártándnál egy román személyautóban több mint félmillió forint értékű adózatlan dohányterméket találtak, egy másik alkalommal Debrecenben egy taxi rejtett megközelítőleg 1 millió forintot érő csempészárut. Az ügyekben költségvetési csalás miatt indult eljárás.

A NAV Hajdú-Bihar megyei pénzügyőrei Ártándnál egy román személygépkocsit ellenőriztek. A cigarettakereső kutya jelzése alapján a pénzügyőrök a gépkocsi kesztyűtartójában, az első és hátsó könyöktámaszban, valamint a csomagtartóban, egy hűtőtáskában megközelítőleg 500 doboz csempészett cigarettát találtak, több mint félmillió forint értékben. A sofőr a cigaretta származását sehogy nem tudta igazolni.

Egy másik alkalommal a NAV munkatársai ellenőrzést végeztek Debrecenben egy használtcikk-piacon, amikor észrevettek egy taxit, amelynek sofőrje gyanús táskákat pakolt a csomagtartóba. A pénzügyőrök átvizsgálták a taxit és abban több mint 500 doboz adózatlan cigarettát és másfél kilogramm – szintén adózatlan – vágott dohányt találtak, melyek értéke megközelíti az egymillió forintot.

Fotó: NAV Fotó: NAV ©

A pénzügyőrök a megközelítőleg másfél millió forint értékű adózatlan cigarettát és vágott dohányt, valamint a taxit lefoglalták és mindkét esetben költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

– NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó-és Vámigazgatósága –