Helyi közélet

2013.11.06. 17:27

Megtévesztő utastájékoztatás

Debrecen - Az elektronikus utastájékoztató táblák csak a menetrend szerinti információkat közlik.

Debrecen - Az elektronikus utastájékoztató táblák csak a menetrend szerinti információkat közlik.

Egyik olvasónk a Napló, Agóra nevű internetes levelező rendszerében néhány napja egy sokakat bosszantó hibára hívta fel a figyelmet.

Szűcs József szerint, a belvárosi buszmegállókban működő elektronikus utastájékoztató táblák többsége még most, - üzembe állításuk után évekkel - sem a járművek valós mozgását mutatja, hanem a papíron is olvasható menetrendet nagyítja fel változtatás nélkül.

Mint írja, ha egy busz a hivatalos menetrendhez képest akár csak egy másodpercet késik (mondjuk, mert éppen dugó van), az elektronikus menetrend az adott járatot már törli is a kijelzőről, kvázi azt sugallja, hogy már elment a megállóból.

Év végére jó lesz

A Debreceni Közlekedési Vállalat ebben az évben a megállóhelyi utastájékoztató rendszerekkel kapcsolatban több fejlesztést hajt, illetve hajtott végre. Ezek célja, hogy az elektronikus kijelzőkön a valós idejű menetrendi információk jelenjenek meg - írja válaszában a cég kommunikációs vezetője.

Az autóbusz közlekedést érintő korszerűsítés jelenleg is zajlik. A munkák előreláthatólag év végén fejeződnek be.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában