Markolóval öklelte fel a rendõrautót – korábban egy vendéglõt is összetört az agresszív sofõr

Markoló öklelt fel és nyomott össze egy rendõrautót vasárnap délelõtt Sárváron – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Vas Megyei Rendõr-fõkapitányság. A markoló kerekeire négy lövést is leadtak a rendõrök, de a lövedékek nem tudták kilyukasztani a vastag gumit.

A sárvári járõrök azért figyeltek fel a munkagépre, mert nem volt rajta rendszám. Követni kezdték a jármûvet, amely a közeli nagyáruház parkolójában megállt. A rendõrök felszólították a sofõrt, hogy igazolja magát és kérték a gép okmányait is, de a sofõr nem engedelmeskedett: elindította a gépet és a belváros felé vette az irányt. A rendõrök fény- és hangjelzéssel próbálták megállítani, közben erõsítést kértek. Két rendõr a Rákóczi úton próbálta feltartóztatni a monstrumot, de a sofõr õket is kikerülte. A markoló ezután az Ady Endre utcába fordult be, ahol egy járõrautó keresztbe állt elõtte.

Miután a rendõrautók körbevették – a szemtanúk elmondása szerint – a gép egy pillanatra megállt, majd a sofõr “Megdögletek rendõrök!” kiáltással, és felemelt tolókanállal elindult az egyik autó felé. A rendõrök még idõben kiugrottak az autóból, így nem sérültek meg, de a kocsi totálkáros lett. A rendõrök újra felszólították, majd négy lövést adtak le a gép kerekeire. Mind a négy lövés talált, de a gumik nem lyukadtak ki. Végül az egyik rendõr felkapaszkodott a jármûre, és elfogta a sofõrt.

Kiderült, hogy az 51 éves sárvári férfi korábban egy szombathelyi vendéglõt is összetört, mert nem akarták kiszolgálni.

A Független Hírügynökség úgy tudja, a férfi alkoholt fogyasztott, mielõtt a 22 tonnás markolóval útnak indult.