Máris meghosszabbították a Cívisbusz-szerződést

Máris meghosszabbították a Cívisbusz-szerződést
Debrecen – A válság a Cívisbusz-üzletnek is betett, ezért módosítottak a szerződésen a hétfői közgyűlésen.

Az ellenzék nemleges állásfoglalása mellett a debreceni közgyűlés hétfői ülésén megszavazta a város és a Cívisbusz Konzorcium közötti, a tömegközlekedésról szóló közszolgáltatási szerződés módosítását.

Eszerint a DKV Zrt. és az Inter Tanker Zrt. alkotta cég – mely tavaly júliusban vette át a szolgáltatást – a korábban szerződésbe foglalt 8 helyett 12 évig végezheti a szolgáltatást. A módosítást a konzorcium kezdeményezte azért, mert a szerződés megkötésekor (2008. őszén) és a 10,6 milliárd forint összértékű beruházás idején még nem jelentkezett a pénzügyi válság. Azóta viszont a beruházás megtérülési mutatói teljesen megváltoztak.

És mit csinál majd a város, ha a gazdasági körülmények a következő években a jelenleginél sokkal kedvezőbbre fordulnak? Akkor megint módosítunk? – kérdezte Kovács László (SZDSZ), aki elhamarkodottnak tart egy ilyen lépést a szolgáltatóváltás után alig fél évvel.

Turi Gábor (MDF) szintén korainak tartja a módosítást. – Várjunk vele egy évet, de inkább kettőt – mondta ő, míg Zsiros Zsolt, az MSZP frakcióvezetője attól tart, hogy a módosítás “puhítani” fogja a város és a konzorcium közötti szerződést.