Marihuána ültetvényre bukkantak Sopronkövesden

Kétmillió forint értékű kábítószerre bukkantak a vámosok egy sopronkövesdi családi házban csütörtökön.

A VPOP szakemberei adósság miatt érkeztek a fiatal pár otthonába, ahol még a ruhaszárítón is kábítószer lógott. A gyanúsítottakat őrizetbe vették.

50 tő marihuánát, 120 növényi palántát, 250 gramm növényi száradékot és 112 gramm halucinogén gombát találtak a rendőrök csütörtökön egy sopronkövesdi családi házban. A kábítószer piaci értéke meghaladja a kétmillió forintot.

Kuntzné Kékesi Éva a Soproni Rendőrkapitánysás szóvivője pénteken elmondta: a VPOP munkatársai mentek el a családi házba az ott élő fiatal pár 80 milliós adóssága miatt, ekkor bukkantak a marihuána– ültetvényre és értesítették a rendőrséget.

A rendőrök azonnal őrizetbe vették a házban lévő 35 éves nőt, akinek 25 éves élettársa is még aznap jelentkezett a rendőrségen. A nő büntetlen előéletű, a férfi ellen azonban korábban már indult büntetőeljárás kábítószerrel való visszaélés miatt.

A pár kihallgatása során azzal védekezett, hogy kizárólag saját fogyasztásra termelték a kábítószert és azt nem árusították. A gyanúsítottak ellen kábítószerrel való visszaélés bűntette miatt indul eljárás.

– Független HÍrügynökség –