Marco Rossi nem tervez sok változást

A magyar kapitány, Marco Rossi bizakodó a meccs előtt
A magyar kapitány, Marco Rossi bizakodó a meccs előtt - © Fotó: AFP
Athén, Budapest – Együttesünk a görögökkel mérkőzik meg pénteken este.

Marco Rossi szövetségi kapitány jó meccset vár Görögországban, s abban reménykedik, hogy pénteken legalább olyan jó mentalitással futballozik majd a magyar labdarúgó-válogatott, mint a hazai 2–1-es siker alkalmával.

„A játékosok most már jobban tudják és értik, mit várok tőlük, mindenben hallgatnak ránk” – fogalmazta meg az athéni utazás előtt az olasz szakvezető, hogy második összetartása során miben lépett előre a nemzeti együttes. Kifejtette, Willi Orban csapatba építése zökkenőmentes, illetve túl sok változtatást nem tervez a szeptemberi győztes meccshez képest.

Az 54 éves tréner nem kívánt a múlttal foglalkozni, hogy Magyarország idegenben még sosem győzte le Görögországot, mert mint mondta, ő még sosem játszott ott, így nem is nyerhetett és nem is veszíthetett. Mint mondta, elképzelhetőnek tartja a soron következő két meccsen a hat pont megszerzését, mert a futballban minden lehetséges.

„Más mérkőzés lesz, mint a hazai, de jó felkészülés van mögöttünk” – jelentette ki Gyurcsó Ádám, aki arról is beszélt, örül, hogy újra a válogatottnál lehet, mert az elmúlt egy évben voltak nehéz pillanatai, amíg nem kapott meghívót. Hozzátette, most önbizalommal telve érkezett.

A Hajduk Split 27 éves szélsője Rossiról úgy nyilatkozott, hogy nagyon taktikus edzőként ismerte meg, illetve megjegyezte, szakmailag és emberileg is csak jókat hallott róla.

A válogatott kapusa, Gulácsi Péter remek futballistának tartja lipcsei játékostársát, Willi Orbant, akit példamutató, tudatos fiatalembernek tart, és akinek segít a magyar nyelv elsajátításában.

Nem központi figura

„Nem az a típus, aki szeret a társaság középpontjában állni, aki állandóan hangoskodik, poénkodik – mondta Gulácsi Péter, a magyar válogatott és a német élvonalbeli RB Leipzig kapusa. „De ha meg kellene formálnom a profi labdarúgó mintaképét, ő lenne az. Hihetetlenül példamutató srác, tudatos, mindent a labdarúgásnak rendel alá. Huszonegy évesen már a Kaiserslautern csapatkapitánya volt, aztán, amikor Lipcsébe igazolt, rövid időn belül ott is övé lett a karszalag. Ez nem lehet véletlen. Egyébként nem én győztem meg Willit, hanem Willi szeretett volna a magyar válogatottban játszani. Az elmúlt két évben rendre kérdezősködött, milyen a hangulat a csapatnál, mik az erősségeink, gyengeségeink, s én őszintén elmondtam a véleményemet. Mostanra érett meg benne a döntés. Az elmúlt időszakban az összes mérkőzésünket végignézte, képben volt. Nem az történt, hogy az egyik szeptemberi napon felkelt, és felhívta Marco Rossit. Abszolút tisztában van az otthoni helyzettel, a mostani edzőtáborba is úgy érkezett, hogy a játékosokat név szerint ismerte.”

A Nemzetek Ligájában két forduló után hárompontos magyar válogatott pénteken Görögország, hétfőn Észtország vendége lesz a sorozatban. Az athéni és a tallinni mérkőzés is 20.45-kor kezdődik.

HBNSporthírek