Március idusán már fogásoknak is örültek

Molnár András az egyik ponttyal
Molnár András az egyik ponttyal - © Fotó: magánarchívum
Nyíregyháza, Kálmánháza – Sok horgász örülhetett annak, hogy kijuthatott kedvenc vízterületére, hiszen március idusán hivatalosan is megnyitotta kapuját több horgásztó. A lelkes horgászok között volt a Kálmánházán élő Molnár András is.

Keresni kellett a halakat

– Kihasználva a lehetőséget, olyan tavat választottam az év első horgászatául, amely kis kiterjedésű, telepített, s már jól ismerem. Mindezek alapján nagyobb esélyem volt arra, hogy egy-egy szép példány is horogra akadjon – mesélte élményeit lapunknak a fiatalember. – Ez a tó az Oroson található Erdélyi-major volt. Persze, a horgászat mégsem volt olyan egyszerű, hiszen a víz még hideg volt, keresni kellett a halakat, de úgy tartja a közmondás: aki keres, az talál. A kitartás előbb-utóbb meghozza jutalmát, hiszen én is fogtam két pontyot és több kárászt.

– Etetőanyagnak fűszeres jellegű method mixet vittem magammal, a csali pedig Tintahal-Polip Method Pop Up volt, míg a nap legnagyobb bajszosát fokhagymás gumikukoricával fogtam, ami egyik kedvenc 4 évszakos csalim. Azt kívánom a horgásztársaknak, hogy legyen szerencsés számukra is a 2018-as esztendő! – tette hozzá Molnár András.

MML