Kilencből semmi

2020.07.03. 11:24

Besurranásokkal gyanúsítanak egy debreceni nőt, aki folyton üres kézzel távozhatott

A bűncselekményekkel egy helyi nőt gyanúsítanak a debreceni rendőrök.

Fotó: police.hu

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya hatrendbeli kifosztás bűntett kísérletének és háromrendbeli lopás vétség kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy helyi nővel szemben – írja a police.hu.

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2020. január 15-én reggel arról, hogy Debrecen belvárosában, egy lépcsőházban visszatartanak egy nőt, aki előzőleg a tulajdonos engedélye nélkül – a nyitva hagyott ajtón keresztül – bement egy lakásba, ahol kutakodott. Az otthon tartózkodó tulajdonos észrevette a nőt, aki ekkor elhagyta a lakást. A helyszínre érkező egyenruhások a feltételezett elkövetőt előállították a rendőrkapitányságra, ahol lopás vétség kísérlet megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak vele szemben – olvasható a közleményben.

A nyomozás során kiderült, hogy a 46 éves helyi lakos az elfogását megelőző hetekben további nyolc belvárosi lakásba is besurrant. Módszere minden esetben ugyanaz volt. Ahol nyitott ajtót talált, oda bement. Az sem zavarta, ha voltak otthon. Az egyik ilyen eset során egy ágyban fekvő asszony fekhelye fölötti polcon kutakodott, és megpróbált egy pénztárcát elvinni. A sértett hangos kiabálására a szomszéd szobában tartózkodó lánya sietett oda, és kitessékelte a hívatlan látogatót. Egy másik esetben szintén egy idős nő lakásába ment be, itt pedig a szomszédok megjelenése zavarta meg a tevékenységében. Az egyik szintén idős sértett, amikor észrevette a besurranót, megpróbálta bezárni a lakásba, azonban a gyanúsítottnak a nyitott konyhaablakon keresztül sikerült távoznia. Amikor a lépcsőházban nem talált nyitott ajtót, akkor vizet kérve, vagy használt ruha vásárlására hivatkozva jutott be lakásokba. Ha beengedték és a tulajdonos nem figyelt, akkor rögtön lopással próbálkozott. A sértettek határozott fellépésének köszönhetően azonban értékeket nem sikerült eltulajdonítania.

A nyomozók a nőt bűnügyi őrizetbe vették, és vele szemben a Debreceni Járásbíróság 2020. január 17-én elrendelte letartóztatást, amit az eljárás során mindvégig fenntartott.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában