Március 15. – Nádudvari kiállítás két évtized díszpolgárainak

A kitüntetettek és hozzátartozóik a nádudvari ünnepélyen
A kitüntetettek és hozzátartozóik a nádudvari ünnepélyen - © Fotó: Marján László
Nádudvar – Két Pro Urbe emlékérem és három Kövy-díj talált gazdára a március 15-ei városi ünnepségen.

Ahogy az már bő két évtizede megszokott, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából rendezett – istentiszteletet követő – ünnepélyen adták át az elismeréseket.

A Himnusz a Liszt Ferenc Kórus előadásában nyitotta a napot, majd további ideillő dalok is felcsendültek tőlük. Bodó Sándor a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében hangsúlyozta március 15-e a magyarság legnagyobb, legösszetartóbb ünnepe.

A Kövy Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola 7. évfolyamos tanulói „Ma büszke a szívem, hogy magyar vagyok”címmel adták elő szívhez szóló előadásukat, amelyet vastapssal jutalmazott a közönség

Ezután következett a városi kitüntetések átadása: Ludmanné Papp Ilona a helyi Oktatási, Kulturális, Sport és Idegenforgalmi Bizottság elnökének méltatásait követően Beke Imre polgármestertől vehették át díjaikat a kitüntettek. Pro Urbe emlékérmet kapott Fazekasné dr. Sutus Lenke orvos és a Védőnői Szolgálat (hivatalosan: Anya-és Gyermekvédelmi Tanácsadó védőnői), Kövy Sándor díjat kapott Czibere Sándorné óvoda titkár, Cziberéné Nagy Katalin pedagógus és Nyitrai Lajosné a szociális szolgáltató központ szakácsa. Nádudvar Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy döntött, hogy idén a díszpolgári címet nem adja ki.

Az ünnepélyt követően a helyi intézmények, szervezetek koszorúztak a Lukács Dénes emlékműnél, ahol szavalatot mondtak a Napfény Óvoda és Bölcsőde óvodásai.

Az ünnepnap kísérő rendezvénye a Díszpolgáraink 1997-2017 című kiállítás a művelődési ház galériájában, ahol a legrangosabb helyi elismerés eddigi gazdáinak életútja idéződik fel újra.

– Marján László –

Címkék: ,