Március 15. – HM: húszezer békés ünneplő, ötvenöt-hatvan rendzavaró a múzeumkerti ünnepségen

Akt.:
Dulakodás az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából rendezett állami ünnepség közben a Magyar Nemzeti Múzeum előtt 2017. március 15-én.
Dulakodás az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából rendezett állami ünnepség közben a Magyar Nemzeti Múzeum előtt 2017. március 15-én. - © MTI Fotó: Mohai Balázs
Budapest – A március 15-ei múzeumkerti ünnepségen húszezer békés ünneplő mellett ötvenöt-hatvan rendzavaró jelent meg – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szerda délután az MTI-vel.

“A rendőrség és a szervezők összehangolt munkájának eredményeként a nemzeti ünnep méltóságát sikerült megőrizni” – írták.

A HM Nemzeti Rendezvényszervező Főosztálya a közleményben köszönetet mondott mindenkinek, “aki az állami rendezvényeken békés szándékkal ünnepelte az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulóját”.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság korábban azt közölte, hogy a rendőrség hat esetben intézkedett szerdán Budapest belvárosában, a március 15-ei állami rendezvény helyszínén, illetve annak közelében: öt esetben hét emberrel szemben garázdaság elkövetésének gyanúja, egy esetben pedig egy emberrel szemben szabálysértés miatt.

Az Együtt korábban az Astoriánál és a Kálvin téren sípokat osztott. A kormányfő beszéde alatt ellenzéki tüntetők végig fütyültek, sípoltak, kereplőkkel tiltakoztak. Az ünnepség idején lökdösődés is kialakult a kormánypárti ünneplők és ellenzéki tüntetők között.

– MTI –


Március 15. – A rendőrség hat esetben intézkedett az állami rendezvény helyszínén

A rendőrség hat esetben intézkedett szerdán Budapest belvárosában, a március 15-ei állami rendezvény helyszínén, illetve annak közelében – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Magyar Nemzeti Múzeumnál tartott díszünnepség után a rendőrség honlapján.

Március 15. – Orbán: Brüsszelt meg kell állítani!

Brüsszelt meg kell állítani, és a kormányzati felelősséget továbbra is a nemzeti erők kezében kell tartani – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumnál rendezett március 15-i díszünnepségen.