Ügyeleti hírek

2019.07.05. 10:14

Beszorult kutyaláb és lángoló avar adott munkát a tűzoltóknak

Továbbá Nagymacson gáz szivárgott, Hajdúsámsonban fa okozott gondot, Debrecenben pedig egy napernyő veszélyeztette a gyalogos forgalmat.

Fotó: Illusztráció, Pixabay

Láncba és karabinerbe szorult egy kutya lába Egyeken, az Óvoda utcában. Az egyeki önkormányzati tűzoltók erővágó segítségével szabadították ki az állatot – kezdte ügyeleti beszámolóját a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Faág miatt vonultak a debreceni hivatásos tűzoltók Debrecenbe, a Rózsástelep utcába és Hajdúsámsonba is. Létavértesen, a Batthyány utcában egy letört egy diófa ága, emiatt a létavértesi önkormányzati tűzoltók avatkoztak be kihúzós létrán át kézifűrésszel.

Szivárgott a gáz Debrecen-Nagymacson, a Kastélykert utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal szüntették meg a szivárgást, a gázszolgáltató kiérkezéséig a helyszínt biztosították. A szolgáltató elzárta a gázcsonkot.

Ötszáz négyzetméteren lángolt az avar a hajdúhadházi Homok utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik a tüzet egy vízsugárral oltották el.

Fennakadt egy napernyő egy fa tetején a debreceni István úton, miután lefújta a szél az egyik tízemeletes társasház egyik erkélyéről. Veszélyeztette a gyalogos forgalmat, ezért a helyi hivatásos tűzoltók tolólétra segítségével lehozták az ernyőt – tette hozzá lapunknak Papp-Kunkli Nóra.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a megyében a rendőrök az elmúlt 24 órában 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződtek. A szolgálatot ellátó állomány 6 személyt fogott el, akik közül 3 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 3 főt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 22 személyt állítottak elő, köztük 10 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 4 esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában