Marci megizzadt, de nyert Bécsben

Akt.:
Marci megizzadt, de nyert Bécsben
© Illusztráció
Nyíregyháza – A folytatásban olyan ellenfele lesz, akivel nemrégiben találkozott Sanghajban.

Jó kezdett Bécsben Fucsovics Márton, a világranglistán 41. nyíregyházi teniszező. Az ATP 5000-as tornán a főtábla első fordulójában a kanadai Felix Auger-Aliassime (109.) volt az ellenfele. A két játékos első egymás elleni meccsét a kanadai kezdet jobban, villámgyorsan elvetett Marci két adogatójátékát, és 29 perc alatt jutott előnyhöz. Marci rögvest visszaadta a kölcsönt és a második játszmát nullára húzta be 38 perc alatt.

Jöhetett a döntő szett, ebben Marci elvette a kanadai első adogatójátékát, ám ellenfele azonnal hasonlóan cselekedett. Aztán ugyanezt még egyszer megtetették a felek, így jutottak 4:3-ig. Ezt követően nagy csatában hozta szerváit a mindössze tizennyolc éves Felix. Marci remek adogatásokkal a sajátját, de a kanadai újra egyenlített. Így jutottak 5:5-ig, utána Marci nem hibázott, majd riválisa adogatójátékánál meccslabdához jutott. Az első még hárította ellenfele, a másodiknál széleset ütött, így Marci nagy csatában nyert 7:5-re nyert és lépett tovább a 2 óra 8 perces meccsen.

A folytatásban olyan ellenfele lesz, akivel nemrégiben találkozott Kínában. Az olasz Fabio Fognini (15.) legyőzte Mercit Pekingben az elődöntőbe jutáért. Sanghajban viszont a bosnyák Damir Dzumhur (51.) ellen nyert Marci. A két rivális kedden lép majd pályára.