Maratoni kajak-kenu vb – Kezdésként négy plusz egy korosztályos magyar arany

Pietermaritzburg – Nagyszerűen kezdték a magyar kajak-kenusok a dél-afrikai Pietermaritzburgban zajló maratoni világbajnokságot, amelynek csütörtöki nyitónapján öt korosztályos számban végeztek az első helyen.

A magyar szövetség tájékoztatása alapján a lányoknál ifjúsági kajakban Csikós Zsóka szerezte meg az aranyérmet Fekete Dorina előtt, az U23-asoknál Mihalik Sára győzött, míg Czéllai-Vörös Zsófia ezüstérmes lett. Ifjúsági kenuban Bragato Giada diadalmaskodott, de a kevés induló – szám szerint négy – miatt ez nem volt hivatalos vb-versenyszám.

A fiú kenusoknál az ifjúsági korosztályban Adolf Balázs arany-, Simon Sebestyén ezüstérmet nyert, a kajakosoknál pedig Varga Ádám állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

“Kilencvenkilenc százalékosan teljesített a csapat, egy szám kivételével elhoztuk az arany- és az ezüstérmet is, ennél jobb nyitónapot nem is kívánhatnék magunknak. Ez jó jel a többi versenyre nézve” – értékelte a magyarok csütörtöki teljesítményét Weisz Róbert, a maratoni szakág szövetségi kapitánya.

Pénteken az ifjúsági párosok versenyeivel, valamint az U23-as férfi kajakosok és kenusok viadalaival folytatódik a vb.

– MTI –