Maradt hiányérzet az újvárosiakban

Az újvárosi Sigér (szemben, fehérben) bízik benne, hamarosan győzelemnek örülhetnek
Az újvárosi Sigér (szemben, fehérben) bízik benne, hamarosan győzelemnek örülhetnek - © Fotó: Égerházi Péter
Balmazújváros – Sigér Dávid elárulta, a balmazújvárosiak a megyei rangadón szeretnék lefékezni a Lokit.

Fordulatos összecsapást vívott a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő a Mezőkövesd stadionjában az OTP Bank Liga legutóbbi játéknapján. A hajdúságiak Bachana Arabuli góljával abszolút megérdemelten szerezték meg a vezetést a 35. percben. A szünet után ritmust váltott a hazai együttes, aminek köszönhetően fordított is Radványi Miklós legénysége. Az utolsó szót a hajrában Arabuli mondta ki, a grúz légiós alakította ki a 2–2-es végeredményt. A reminek köszönhetően ugyan megszakadt a hajdúságiak zsinórban három vereségből álló rossz szériája, ám a csapat jelenlegi helyzetében az egy pont nem sokat ér.

Az egyik szemem sír, a másik pedig nevet a szombati döntetlen miatt”

– kezdte a beszélgetést Sigér Dávid. – Az első félidőben több komoly lehetőséget tudtunk kialakítani, ekkor el kellett volna döntenünk a mérkőzést. A második játékrészben stílust váltottak a kövesdiek, előrébb merészkedtek, így áttevődött a játék a térfelünkre, de ezzel sem zavartak meg bennünket. Sajnos ezen a találkozón is bebizonyosodott, hogy a sok elhibázott ziccer nem fér bele az NB I-ben. Szerencsére a helyzeteket minden fellépésünkön kidolgozzuk, ám ezekkel nem tudunk jól sáfárkodni – szögezte le a Hajdú-bihari Naplónak a Balmaz középpályása.

Megyei derbi

Az újonc az idei szezonban már többször került előnybe, ám a fórjukat csupán a Diósgyőrrel vívott ütközeten tudták megtartani. Mi lehet ennek az oka?

– Az öltözőben mi is sokat beszélgettünk erről, és még nem tudjuk a pontos magyarázatot erre a kérdésre. A másodosztályban több bajnokinkat tudtuk behúzni 1–0-ra, ám az élvonalban ilyen győzelem még nem jött össze. Valószínűleg ebben az is közrejátszik, hogy az NB I-ben szereplő gárdák sokkal erősebbek, emiatt jóval nehezebb megőrizni az előnyt – mutatott rá Sigér.

A sereghajtó Balmazra szombaton újabb komoly feladat vár, Horváth Ferenc tanítványai a remek formába lendülő, zsinórban háromszor diadalmaskodó Debrecent látják vendégül, az M4 Sport által közvetített találkozó 18 órakor kezdődik.

– Valódi presztízsrangadón léphetünk a pályára, a csapatban több olyan játékos is van, aki korábban valamilyen módon kötődött a Lokihoz, így a motivációval nem lesz gond. Szerintem ezen a meccsen teljesen mindegy, milyen eredményeket értek el az együttesek az utóbbi hetekben. Azt ki merem jelenteni, hogy mi a győzelemre reményében futunk ki a gyepre. A jelenlegi helyzetünkben nagyon nagy szükségünk lenne a három pontra – zárta mondandóját a hajdúsági alakulat 26 esztendős csapatkapitánya.

HBN-BÁ