“Maradnunk kell Európában!”

Dobrev Klára
Dobrev Klára - © Fotó: Matey István
Debrecen – A Demokratikus Koalíció politikusai önállóan indulnak az európai parlamenti választásokon. Dobrev Klárával, a DK listavezetőjével, Molnár Csabával, a DK európai parlamenti képviselőjével, a lista második helyezettjével és Rónai Sándorral, a DK szóvivőjével, a lista harmadik helyezettjével találkozhattak szimpatizánsaik a Belvárosi Művelődési Házban kedden.

Miért jó nekünk, európai magyaroknak az Európai Unió? – erre a kérdéskörre fűzték fel a mondandójukat. Mint kiemelték, “Európa a hazánk, Magyarország az otthonunk. Egy szabad, boldog országot akarunk teremteni, ahol európai színvonalon, európai értékek szerint élhetnek a magyar polgárok”.

Beszéltek többek között a DK három legfontosabb programpontjáról: legyen európai családi pótlék, legyen európai minimálbér és minimálnyugdíj, ennek a fedezésére pedig legyen európai multiadó. Dobrev Klára azt mondta, hogy EP-képviselőként ezekért fog elsősorban küzdeni.

Fotó: Matey István

Mint kiemelték, megalakulásunk óta azt hirdetik, hogy Európa a jövő, a biztonság, az otthonunk. A jövőt csak az európai együttműködésre építve lehet úgy alakítani, hogy az mindannyiunk javára szolgáljon. “Úgy tekintünk az Európai Unióra, mint szilárd értékrenden alapuló gazdasági, politikai és társadalmi közösségre, amelynek keretein belül Magyarország is sikeres és megbecsült tagja lehet Európának, és ezen keresztül a világnak”.