Maradni akarnak az árkusiak a majorban

Maradni akarnak az árkusiak a majorban
© Fotó: Matey István
Hortobágy-Árkus – A majorban saját házaik vannak, Hortobágyon azonban bérleti díjat kellene fizetniük.

Közmunkaprogramban épültek komfortos, hőszigetelt házak Hortobágyon, nem titkoltan azért, hogy lakhatást kínáljanak az Árkuson élők számára, ezzel csökkentve az elszigeteltségüket, egyszersmind a külterületi településrészek fenntartási költségeit is. Az árkusiak azonban hallani sem akarnak a költözésről. Nincs ugyan szennyvízcsatorna, és messze is van a falu, de azt mondják, erőszakkal sem lehet elvinni őket lakóhelyükről. Az önkormányzat azt közölte: a beköltözés lehetőség és nem kötelezettség.

Árkus egy élő tanyaközpont, amit furcsa módon az igazol, hogy ha rossz időpontban érkezik az újságíró, nem nagyon talál odahaza senkit. Az itt élő 12 lakos ilyenkor a munkahelyén, illetve a földjén tartózkodik, vagy a tanyajárattal Hortobágyra mentek vásárolni, gyógyszert felíratni, ügyet intézni.

HBN-SZZSL0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés