Sport

2018.03.01. 07:45

Magyar Kupa: ezúttal elég volt az iksz is a Balmaznak

Balmazújváros - Történetében először nyolc között a Balmazújváros a labdarúgó Magyar Kupában.

Balmazújváros - Történetében először nyolc között a Balmazújváros a labdarúgó Magyar Kupában.

A mérkőzés előtti időszak egyik legfontosabb kérdése az volt, hogy meg lehet-e rendezni a Győr elleni Magyar Kupa-visszavágót Balmazújvárosban. Először az ügyvezető, Póth Andrea nyugtatott meg mindenkit, hogy a pálya – bár a felső négy centiméteres réteg fagyott – teljesen alkalmas a találkozó megrendezésére. December óta fűtik a játékteret folyamatosan, és a napokban is mindent megtettek azért, hogy a körülményekhez képest a lehető legjobb minőségű pályát varázsolják a stadionba. Majd jóval a mérkőzés kezdete előtt Ducsai József játékvezető is játékra alkalmasnak ítélte meg a talajt.

Jött, aminek jönnie kell

Kezdődhetett a visszavágó, méghozzá 3–2-es újvárosi előnyről. Az egyik legszembeötlőbb változtatás az volt a Balmaznál, hogy Rudolf a kezdőcsapatban kapott helyet, Rácz Ferenc pedig a balszélső pozícióban tűnt fel. Az első félidő igazán nagy helyzet nélkül zajlott, bár tegyük hozzá, ember legyen a talpán, aki ebben a zord időjárásban, fagyos talajon nem a védekezésre koncentrál inkább egy kupamérkőzésen. S bár az első félidő derekán gólt tudott szerezni a Győr, de azt les miatt a játékvezető érvénytelenítette. A Hajdú-Bihar megyei együttes éppen annyit focizott, amennyit kellett, nem csak az első játékrészben, hanem az egész találkozón. A vendégek főként a mérkőzés végefelé próbáltak nyomást gyakorolni Horváth Ferenc csapatára, ám eredménytelenül.

Fotó: Derencsényi István

Hazai oldalon a támadások megvoltak, csak a gól hiányzott, de nyilván azzal hazai oldalon is mindenki tisztában volt, hogy az ETO-nak minimum két találat kell a továbbjutáshoz. A hazai védelem stabil lábakon állt most is, nem először az újvárosiaknál. Sok minden kellett hozzá, hogy ez így kerek, teljes, egész legyen. Például Szécsi rutinja is, aki mindig a legjobbkor csent el egy-egy percet a mérkőzésből. Horváth Ferenc vezetőedző szerint pedig a gólhoz is mindössze három dolog hiányzott: egy korcsolya, egy hokiütő, és egy pakk.

Történelmi siker, ismét

Ha ezek, és a hazai gól is hiányzott, a győri találat is elmaradt. Ez pedig azt jelenti, hogy történelmet írtak az újvárosi labdarúgók. Ismét! Ezúttal nem a bajnokságban, hanem a Magyar Kupában. Ugyanis soha nem volt története során a legjobb nyolc között a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő. Akkor sem, amikor még máshogy hívták. „Mi mindenre vagyunk képesek?!” – hangzott egy szurkolói felkiáltás a meccs lefújását követően. És még mi mindenre lehetnek?!

PI


A tények

Magyar Kupa-nyolcaddöntő, visszavágó

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő–ETO FC Győr 0–0

Balmazújváros, 350 néző, v: Ducsai (Punyi, Berényi)

Balmazújváros: Szécsi G. – Habovda, Jagodics B., Tamás L., Uzoma – Vajda S., Majszuradze, Sigér D., Rácz F. (Andrics, 59.) – Arabuli (Haris, 65.), Rudolf (Sindagoridze, 77.)

Győr: Szatmári Z. – Vadász V., Koszó, Debreceni A., Rokszin – Bagi I. (Pongrácz, 60.) – Szimcso, Szánthó (Kovács K., 76.), Szatmári L. (Magasföldi, 64.), Zamostny – Daru


Mesterszemmel

Horváth Ferenc: Örülök neki, hogy történelmet írtunk, ugyanis a Balmazújváros történetében először jutott a legjobb nyolc együttes közé a Magyar Kupában. Szakmailag nehéz értékelni ezt a találkozót az időjárási körülmények miatt. A győzelmünkhöz három dolog hiányzott: korcsolya, hokiütő, és egy pakk.

Szentes Lázár: Két ikszes meccset játszottunk a Balmazújvárossal. Nagy küzdelemre tudtuk késztetni NB I-es ellenfelünket. Kiesésünk egyik legfőbb oka, hogy ezen a találkozón nem tudtunk gólt lőni, kevés helyzetet alakítottunk ki.


[related-post post_id="3781598"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!