Már tárgyalnak, de messze még az alku

Akt.:
Pákh Imre
Pákh Imre - © Fotó: HBN archív
New York – Pákh ugyan szeretné egyben tartani a trilógiát, de nem akar veszteségesen kiszállni az üzletből.

Örülök a képvásárlásnak, hiszen ezzel egy több, mint tíz éves tortúra fejeződött be. Ráadásul ez egyben remény arra, hogy a Golgota sorsa is eldől végre – kommentálta a Naplónak Krisztus Pilátus előtt című festménnyel kapcsolatos híreket Pákh Imre. Öröme azonban nem felhőtlen, hiszen a kanadai galéria jócskán az általa kért 10 millió dolláros ár alatt adta el a képet a Magyar Nemzeti Banknak. – Az ő Munkácsy-juk ajándékként került a galériához, így ez nekik “talált” pénz, míg én anno komoly összeget fizettem – mondta, hozzátéve: ha eljön az ideje megmondja az összeget is, amit Gerhardt Ferencnek, az MNB műkincs-vásárlási program kuratóriumi elnökének a legutóbbi tárgyaláson az egykori vételi szerződéssel, sőt az átutalási információkkal igazolt.

Az orosz vevő vár

Szavaiból kiderült, a tárgyalások ugyan elkezdődtek, de messze még a megegyezés, hiszen egyelőre álláspontjaik távoliak. De mint mondta, bízik a megegyezésben.

– A képen nem akarok meggazdagodni, de veszíteni sem szeretnék rajta. Hajlandó vagyok bizonyos rugalmasságra, ám ez a másik féltől is joggal várható el – oszotta meg véleményét, hozzátéve: nem szeretné a végtelenségig elhúzni a tárgyalásokat. Főleg, hogy az orosz vevő – akiről korábban részletesen beszámoltunk lapunkban – továbbra is tartja tízmillió dolláros ajánlatát. – Megkértem, hogy várjon. Tudja, hogy tárgyalásban vagyok az MNB-vel – jegyezte meg. “Jó akaróim majd biztos azt mondják, Pákh zsarolja az államot, pedig már évek óta ugyan az az elvi és az anyagi álláspontom a trilógiával kapcsolatban” – szögezte le a milliomos, aki ennek ellenére bízik a pozitív végkifejletben.

– Sz. Fabók Ágnes –


Megvette az állam a Krisztus Pilátus előttet!
Debrecen – Kósa Lajos 5-7 millió dollár közötti vételárról beszélt a Hajdú-bihari Naplónak, ám azt nem árulta el, milyen devizanemben.

hirdetés