Már szerkezetkész a debreceni családsegítő új központja

Akt.:
Már szerkezetkész a debreceni családsegítő új központja
© Fotó: Vass Attila
Debrecen – Jó ütemben halad a Debreceni Családsegítő és Gyermekjóléti Központ építése a Nádor utcán, az egykori ifjúsági park területén, ahol az új (még 2018-ban átadandó) komplexum a Mester utca 1. alatti székhelyet és a Böszörményi út 68. alatti telephelyet váltja majd ki.

Ezáltal összesen 52 személy szakmai feladatainak ellátási helye lesz, mely többek között tanácsadói, kapcsolattartó és ügyfélfogadó irodákat, tágas, galériás várót, valamint a gyermekek számára prevenciós játszószobát és négy foglalkoztatót foglal magában.

A debreceni polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a foglalkoztatók összenyithatók lesznek, melynek következtében egy olyan összefüggő nagy tér alakul ki, amely alkalmas prevenciós, családi és egyéb rendezvények lebonyolítására. Az épület meg fog felelni a teljes körű, komplex akadálymentesítés követelményeinek.

csaladsegito1Fotó: Vass Attila

A központ körül rendezett kertet alakítanak ki padokkal, továbbá két udvari játszóelemmel a gyermekek számára, s lesz fedett kerékpártároló is, valamint a telken belül elhelyezett gépkocsiparkoló a dolgozóknak.

A beruházásra 500 millió forint támogatási összeg áll rendelkezésre. A családsegítő központ épülete egy 4187 m2-es építési területen, a park területétől elkerítetten valósul meg, a közúti megközelítése pedig a Thomas Mann utca felől történik majd.

A kivitelező Épkerservice Zrt-nek az új épület kivitelezése mellett feladata a volt ifjúsági park területén található szabadtéri színpad, lelátó és a kiszolgáló épület bontása is. (Mint ottjártunkkor tapasztalhattuk, ezen a részen még igen lehangoló a helyzet.) A kivitelezési munkák március elején kezdődtek, s a munkálatok elvégzésére 8 hónap áll rendelkezésre, így a létesítmény várhatóan még idén átadható.

Jelenleg már gyakorlatilag szerkezetkész az épület. A bontást és az új épület kivitelezését követően az építési telken kívül eső zöldterületek rendezését az önkormányzat a későbbiekben más forrásból kívánja megvalósítani. Fákat a parkban nem vágat ki az önkormányzat, csak a feleslegessé vált épületeket bontatja el.

VA