Sport

2013.11.11. 14:34

Nem volt önfeledt öröm

Debrecen - Amint azt Szakály Pétertől megtudtuk, a siker ellenére a Loki sem elégedett.

Debrecen - Amint azt Szakály Pétertől megtudtuk, a siker ellenére a Loki sem elégedett.

Az újonc Puskás Akadémia látogatott az OTP Bank Liga 14. fordulójában a Nagyerdőre: jól indult az összecsapás a DVSC-TEVA számára, Szakály Péter szerzett vezetést a 10. percben. Az öröm nem tarthatott azonban sokáig, nem sokkal később, egy védelmi hibát követően egyenlítettek a felcsútiak. 1-1 után Kulcsár Tamással szemben szabálytalankodott a vendégek kapusa, amiért jogosan járt a tizenegyes és a piros lap, a büntetőt Dalibor Volas értékesítette, beállítva ezzel a 2–1-es végeredményt.

A piros-fehérek tehát nyerni tudtak, de közel sem olyan könnyedén, ahogy arra sokan számítottak, pláne a kiállítás után. – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz – kezdte a DVSC csapatkapitánya, Szakály Péter. – Számunkra azok a legnehezebb találkozók, mikor az ellenfél betömörül a saját kapuja elé, most is így történt. Jól indítottuk a derbit, a három csatáros játékunkkal megleptük a Puskást, illetve kétszer is vezetést szereztünk, aztán a kiállítással nem igazán tudtunk mit kezdeni. Riválisunk három középső embere kiválóan oldotta meg a kialakult helyzetet, valamint két csatárukat is fent hagyták, így többször veszélyeztettek. Előttünk is adódott több ziccer is, amikkel nem tudtunk élni, félő volt, hogy a Puskás Akadémia kiegyenlít, de végül megtartottuk az előnyt – fogalmazott Szakály, aki góllal járult hozzá a Loki sikeréhez.

– Persze mindig szuper érzés betalálni, vagy gólpasszt adni, ugyanakkor meccs után ezúttal nem volt önfeledt az örömöm, úgy éreztem, a teljesítményünk hagyott némi kívánnivalót maga után. Több fronton kellett idén helytállnunk, látszik, hogy holtponton van a társaság, ennek ellenére össze kell kapnunk magunkat a hátralévő pár hétre. Bár hullámvölgybe kerültünk, annak örülök, hogy az előző évvel ellentétben idén néhány döntetlenben és nyögvenyelős győzelemben mutatkozik ez meg, és nem öt vereségben.

Többet ér a szurkolás

A Debrecen bal oldali középpályásától arról is érdeklődtünk, mit gondolnak arról, hogy a drukkerek hangos füttyszóval adtak hangot nemtetszésüknek az összecsapáson. – Nyilván megértem őket, a rajongók, és mi is látjuk, mi a helyzet, de úgy hiszem, többet jelent a buzdítás az ilyen szituációkban, közösen tudunk kilábalni a gödörből, jó lenne, ha a B-közép is visszatalálna hozzánk.

A Lokira a Puskás elleni bajnokit követően szerdán 13.30-tól Ligakupa meccs vár a Mezőkövesd-Zsóry ellen. – Kellemes helyzetben vagyunk, hiszen már továbbjutottunk a csoportunkból, így olyan játékosok is szerephez juthatnak, akik egyébként kevesebb lehetőséget kapnak – mondta Szaki.

Szinte NB I-es szintűek

Ahogy arról beszámoltunk, a DVSC-TEVA a másodosztályú Dunaújvárossal mérkőzik meg oda-visszavágós alapon a Magyar Kupa negyedik fordulójában. – Nem biztos, hogy jobban jártunk az Újvárossal, mintha egy NB I-es gárdát kaptunk volna. Ilyen esetekben az alsóbb osztályú egyletek szinte minden mindegy alapon állnak hozzá a meccsekhez, számukra ez egy kiugrási lehetőség. Illetve azt sem szabad elfelejteni, hogy a Dunaújváros szinte NB I-es szintű társulat. Azt hiszem, két jó ütközetre van kilátás, bízom benne, mi kerülünk ki győztesen a párharcból – reménykedett az 55-ös számú mezben játszó labdarúgó.


Debrecen - Bármilyen hihetetlen, ma ünnepli 40. születésnapját Dombi Tibor, a DVSC-TEVA elnyűhetetlen futballistája. A debreceni ikon 433. hazai élvonalbeli meccsénél tart (mindet a Lokiban játszotta), emellett többek között 35 válogatott mérkőzés, illetve olimpiai részvétel is fűződik a nevéhez.


Debrecen - Vasárnap késő este, a Sport TV Harmadik félidő című műsorában kisorsolták a Magyar Kupa ötödik fordulójának párosításait. Fortuna kedvezett a DVSC-TEVA csapatának, hiszen a Loki a Ness Hungary NB II. jelenlegi második helyezett csapatával, a Dunaújvárossal küzd meg a nyolcaddöntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!