Már nem csapás a Csapon sétálni

Megújul a járdaburkolat a Csap utcán
Megújul a járdaburkolat a Csap utcán - © Fotó: Matey István
Debrecen – 180 méternyi járdát újítottak fel Debrecen belvárosában, a Csap utcán.

Idén is folytatódik a járdaburkolat-felújítás és -javítás a Belvárosban, a Bethlen utca, a Vendég utca és a Csap utca körzetében. Ezekben a napokban a Csap utca járdáját építették újjá, 4 millió forintos beruházással, 180 méter hosszan – jelentette be a helyszínen Papp Csaba, a körzet önkormányzati képviselője.

Elmondta: választókerületében 2014-ben kezdték meg a régi járdák korszerűsítését, mely munkákra azóta 16 millió forintot fordított az önkormányzat. A pénzből eddig több mint 2 ezer méternyi járdát építettek újjá és csaknem 4 kilométernyit javítottak ki. Papp Csaba hangsúlyozta, hogy ez nem egyszerű feladat, mert sűrűn lakott városrészről van szó, ahol eddig szinte ahány ház, annyiféle járda volt a jellemző. Ezért most egységes útalapot és járdaszegélyt készítettek, melyet aszfalttal fedtek le.

cs-2

Fotó: Matey István

– A cél, hogy a járdák mindenütt olyan minőségűek legyenek, hogy akár babakocsival is könnyen lehessen rajtuk közlekedni – emelte ki.

A képviselő hozzátette: a körzetben zajló járdafelújítási programot két éven belül szeretné befejezni. Abban is bízom, hogy az új körútszakasz kialakítása kapcsán a szép térkővel burkolt részek aránya is növekszik majd a közeljövőben – fogalmazott Papp Csaba.

HBN-OCs