Már más motiválja

Akt.:
Deél Szabolcs
Deél Szabolcs - © Fotó: dvscboxing.hu
Debrecen – A DVSC bunyósa, Deél Szabolcs hosszú tépelődés után úgy döntött, hogy a versenyszerű ökölvívással felhagyva inkább a civil életre koncentrál mostantól.

2007-ben a mostani ifi, akkor juniornak nevezett korosztályban nyert magyar bajnoki aranyat, s ugyanebben az esztendőben felnőtt ob-bronzot. Később, 2012-ben a felnőtteknél is felért a csúcsra, hiszen egy emlékezetes tornán mindenkit felülmúlva szerzett bajnoki címet. A nemzetközi porondon is elért néhány kiemelkedő eredményt, hisz (sokszoros magyar válogatottként) a finn Tammer torna második és a török Ahmet Cömert torna harmadik helyét is megszerezte.

Legutolsó nagy megmérettetése a decemberi országos bajnokság volt, ahol még egy újabb bronzot összebunyózott, de – utólag így vélte – nem volt benne már ott sem az igazi bokszérzés…

– Úgy érzem kiégtem. Elég volt ennyi. Nem akarom azt mondani, hogy végleg felhagyok a bunyóval ezen a szinten, mert furán jönne ki, ha esetleg később ismét elindulnék valami versenyen, de jelenleg azt gondolom, hogy a munka eléggé kitölti az életemet. Az edzésekre olykor azért le-lejárok, de ennyi.

Szabó Sándor, a DVSC elnöke a következőképpen kommentálta ezt a helyzetet: “Szabi sok éven keresztül szolgálta becsülettel a klubot, nekem személy szerint is az egyik kedvencem, jó egészséget, sikereket kívánok neki a civil életben!

A DVSC nem felejti bajnokait – nem mellékesen Szabolcs esete azért is szomorú, mert jelenleg eléggé képlékeny a 91 kiló hazai mezőnye, amiben a 26 éves öklöző még bőven találhatna helyet magának -, s bár nagyon sajnáljuk, hogy így alakult, azért Deél Szabinak minden jót kívánunk ezután, bármit is kezd az életben!

dvscboxing.hu


Deél Szabi egyik hatalmas KO-sikere tekinthető meg a monokli.com Youtube felvételén 2011-ből, a Boxing One csapatbajnokságon, a román Marius Tatar ellen.(Valószínű, hogy az egyetlen, aki az ott lévők közül élőben nem látta a villám balost, majd jobbost maga az akkori edző, Deél István volt, aki mire a sarokból lejövet megfordult, már vége volt a meccsnek…:))


Ezen a vidón pedig a 2012-es magyar bajnoki címe alkalmával megnyert döntője Darmos József ellen (Szabi kékben).