Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.19. 13:22

A mozgásé a fő hangsúly a kálmánházi táborban

<p>Kálmánháza - Szerepel a programban számháború az erdőben, lesz továbbá gyalogtúra, kerékpártúra, élőcsocsó, focimeccs.</p>

A tanév befejeződésekor elcsendesedik Kálmánházán az általános iskola épülete, élettel telik meg azonban a helyi művelődési ház. Több éve hagyomány már a településen, hogy a nyári szünet kezdetekor a művelődési ház napközis tábornak ad otthont, amelyet Szigeti Józsefné, a kultruláis intézmény igazgatója vezet.

Visszatérő gond ugyanis minden esztendőben, hogy a dolgozó szülők nem tudják kire hagyni a kisebb gyermekeket. Ezt a problémát oldja úgy meg az önkormányzat, hogy a nyári vakáció első két hetében napközis táborba várja a gyermekeket. Az igényt jelzi, hogy az idei táborban is 70 – 1-6. osztályos – diák tölti el tartalmasan és pedagógusi felügyelet mellett június 16-tól a délelőtti és a délutáni órákat.

Mint Szigeti Józsefné elmondta, az idén a sport, a mozgás kapja a fő hangsúlyt a tábor életében. Ennek megfelelően szerepel a programban számháború az erdőben, lesz továbbá gyalogtúra, kerékpártúra, élőcsocsó, focimeccs.

A tábor befejezése után, június 28-án újabb élmény vár sok diákra, ugyanis a MÁV szervezésében Kálmánházáról nyolcvan fiatal utazhat egy napra a Balatonhoz. A kirándulás résztvevői Fonyódról áthajóznak majd Badacsonyba is.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!