Sport

2018.06.12. 10:34

Férfi kézilabda vb-selejtező - Matej Gaber biztosan nem játszhat a visszavágón

Budapest - Matej Gaber, a bajnok MOL-Pick Szeged szlovén kézilabdázója szemsérülése miatt biztosan nem játszhat a magyar válogatott elleni világbajnoki selejtező szerda esti visszavágóján, Veszprémben.

Budapest - Matej Gaber, a bajnok MOL-Pick Szeged szlovén kézilabdázója szemsérülése miatt biztosan nem játszhat a magyar válogatott elleni világbajnoki selejtező szerda esti visszavágóján, Veszprémben.

A 26 éves játékos a párharc szombati, első mérkőzésének első félidejében ütést kapott az arcára, és a folytatásban már nem tudott visszatérni a pályára. Először a koperi, majd a ljubljanai kórházban vizsgálták meg, és a diagnózis szerint felszakadt a kötőhártya az egyik szemén.

A Szlovén Kézilabda Szövetség honlapjának beszámolója szerint ezt a hétfői, celjei orvosi ellenőrzés megerősítette. Az előírás szerint Gaber a gyógyulása érdekében két hétig nem teheti ki magát komoly fizikai igénybevételnek. Veselin Vujovic szövetségi kapitány döntése értelmében a helyére Igor Zabic került a keretbe.

A balszélső Niko Medved térdfájdalmak miatt ugyancsak kikerült az előző világbajnokságon bronzérmes szlovén csapatból. Őt Matic Verdinek, a Szeged korábbi kapusát, Urh Kastelicet pedig Rok Zaponsek helyettesítheti.

A Koperben rendezett szombat esti találkozót a magyar válogatott meglepetésre 29-24-re megnyerte, ezzel első alkalommal győzött tétmeccsen Szlovénia vendégeként.

A világbajnokságot január 9. és 27. között rendezik Berlinben, Hamburgban, Münchenben és Kölnben, illetve Koppenhágában és Herningben. A torna győztese kijut a tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig részt vehetnek az olimpiai selejtezőn.

Dánia és Németország csapata házigazdaként, Franciaország címvédőként automatikusan tagja a vb-mezőnynek, és kijutott már Spanyolország, Angola, Egyiptom, Tunézia, Bahrein, Katar, Szaúd-Arábia, a Koreai Köztársaság és Japán is. A kilenc európai párharc győztesén kívül még a Pánamerikai Bajnokság három dobogósa indulhat a tornán.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!