Helyi közélet

2015.03.06. 08:50

Nézőpont: A tudás hiánya

<em>Mindenem tele van az alapítványokkal! Mi az Istennek ezek, mi szükség van az alapítványokra, a megélhetési alapítványozókra? – egyik idős ismerősöm gondolatai ezek. Hosszasan győzködött, hogy a vezetők az alapítványból, az állami támogatásból és a pályázatokból élnek. A pályázat is a mi pénzünk, tehát az is állami. Hűha! – nyeltem vissza gondolatomat ennyi tudatlanság hallatán.</em> Kovács Zsolt írása.

Mindenem tele van az alapítványokkal! Mi az Istennek ezek, mi szükség van az alapítványokra, a megélhetési alapítványozókra? – egyik idős ismerősöm gondolatai ezek. Hosszasan győzködött, hogy a vezetők az alapítványból, az állami támogatásból és a pályázatokból élnek. A pályázat is a mi pénzünk, tehát az is állami. Hűha! – nyeltem vissza gondolatomat ennyi tudatlanság hallatán. Kovács Zsolt írása.

Mert abban egyetértek, hogy valóban vannak alibi alapítványok, ám ez a kevés. Még abban is osztom öreg cimborám álláspontját, hogy vezetőik megélhetésiek, mivel az a dolguk, hogy működtessék a szervezetet, és pályázaton pénzt szerezzenek. De hogy feleslegesek legyenek? Azt már nem! Hiszen számosan az állam, az önkormányzat kötelező tevékenységet végzik, vállalják át, mert azt egyszerűen így lehet értelmesen, hatékonyan, célratörően végezni. És ezt az alapítványok támogatói tudják, ezért lehet pénzt kapni, nyerni működésükre. Aki pedig dolgozik, az kapjon fizetést. Az viszont komolyan elkeserít, hogy az országban terebélyesedik az alapítványok elleni hangulat. Gerjesztett-e vagy sem, mindegy. A lényeg, hogy az országvezetők részéről nem látom, nem érzem, hogy ez a hisztéria ellenükre lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában