Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.14. 13:41

A helyi légoltalom 70 éve

<p>A Légoltalmi Liga megalakulásának 70. évfordulója alkalmából Nyíregyházán, az Inkubátorházban tartottak ünnepi megemlékezést pénteken. <DIA alt="A helyi légoltalom 70 éve 2007.12.14." height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/A_helyi_l_goltalom_70__ve_2007_12_14_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="A helyi légoltalom 70 éve 2007.12.14." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&nbsp<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-legomozi_ps_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A rendezvényt Dr. Hagymási József megyei szövetség elnöke nyitotta meg. A vendégek körében képviseltette magát a Sz.Sz.Bereg megye Polgári Védelmi Szövetsége a Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Nyíregyházi tűzoltóság is. A Megyei közgyűlés elnökének üdvözletét adta át Seszták Oszkár alelnök, és röviden kitért arra a hatalmas feladatra, aminek alapját ugyan a háborús veszteségek elhárítása hozta létre, de mára a modern kor hozta természeti és ipari veszélyek elhárítása tart szinten.

A történeti kialakulásról élvezetes, vetítéssel egybekötött ismertetőt adott Plangár István pv. alezredes, tanácsos kirendeltség-vezető.
A hivatalos rész végén a megyei vonatkozású történelmi események, Tóth Sándor nyá. ezredes, helytörténész számolt be, majd emlékérmeket kaptak az elmúlt időszak legsikeresebb szakemberei. Zárásként a nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola diákjai adtak ünnepi műsort.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!