Már hosszabbítják a villamosmegállót

Akt.:
Már hosszabbítják a villamosmegállót
© Fotó: Orosz Csaba
Debrecen – Hozzáláttak a villamosmegálló meghosszabbításához Debrecenben, a Piac utcán, a Szent Anna utca saroknál.

A villamossal közlekedők korábban gyakran panaszkodtak arra, hogy az ottani megállóból nehézkes eljutni az oda légvonalban mindössze 20, illetve 50 méterre lévő Szent Anna és Miklós utcákba. A peron vaskorlátja ugyanis arra kényszeríti a gyalogosokat, hogy azok menjenek vissza a megállóban, egészen az Arany János utcai zebráig. Így csak 100-150 méteres kerülővel lehet elérni a célt.

Az utasok eddig ráadásul még azt a gyalogátkelőt sem használhatták ott, amely a megálló elejétől alig 10-15 méterre, az Apolló mozinál vezet át a Piac utcán.

A polgármesteri hivatalban úgy döntöttek, hogy megoldják a problémát. De nem a mozi előtti zebrát helyezik át a szóban forgó megállóhoz, hanem a peront hosszabbítják meg odáig.

HBN–OCs


Debrecen - November 22-én, szerdán délután a Miklós utca után már Szent Anna utca is egyirányúvá vált a Sumen utca felől a Piac utca irányába. Az időjárás-előrejelzések szerint november 23-án, csütörtökön egy újabb szakaszon folytatódhat a munka a belvárosban. A kivitelező a Szent Anna utcát zárj...

Debrecen - Már csak néhány nap és alaposan megváltozik a forgalmi rend Debrecen belvárosában. Egy autóban elhelyezett kamerával végigjártuk az egyirányúvá váló Széchenyi- és Kossuth utcát, majd a szintén egyirányúvá alakuló Szent Anna - Miklós utcák felé vettük az irányt. Igyekszünk bemutatni a már ...