Már fokozódik az Eb-láz

Akt.:
Középen: Korhut Mihály
Középen: Korhut Mihály - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A DVSC-ből Korhut Mihálynak szurkolhatunk, hogy ott legyen az Európa-bajnokságon.

Nyolc napot töltött el a kontinensviadalra készülő magyar válogatottal az ausztriai edzőtáborban Korhut Mihály, a Loki balhátvédje. A gárda a múlt héten szerdán tért haza és a pénteki, Elefántcsontpart elleni, 0–0-ra végződött meccs után két nap pihenőt kaptak a játékosok.

Hétfőn már ismét az osztrák tábor felé vette az irányt a bő keret, soraiban Korhut Misivel.

Támadásban javulni kell

– Az első edzőtábor sem a könnyű munkáról szólt, napi két tréninget tartott a szövetségi kapitány és stábja. Szerepelt a repertoárban futás, taktikai elemek gyakorlása, de szerencsére nem alapozás fílingje volt a kint eltöltött napoknak, hanem inkább a labda volt a fókuszban az edzések során – mondta a védő, aki ezúttal Elefántcsontpart ellen nem játszott.

– Sajnos most nem kaptam szerepet, de kívülről úgy láttam, hogy uraltuk a mérkőzést. Meg kellett volna nyernünk a meccset, az ellenfélnek nem is nagyon volt helyzete, igaz, nekünk sem voltak ordító ziccereink, de több esélyünk volt a győzelemre – fogalmazott Korhut, majd amikor dicsértük a válogatott védelmét, így folytatta: – A mai labdarúgásban többször megfigyelhető, hogy még a nagy csapatok is 30 méternyire védekeznek a kapujuktól és a csatárok is visszajönnek védekezni, ez az alapja mindennek. A mi válogatottunknál is nagyon jól össze van rakva a védekezés, és reméljük, támadásban pedig jobban fogunk teljesíteni a jövőben. Valószínűleg ezt gyakorolni is fogjuk Ausztriában és akkor a gólok is megjönnek majd. Hogy van-e már Eb-láz? Ez még csak egy bő keret, persze megvannak benne azok a játékosok, akiknek már tuti a helye a kontinensbajnokságon, nekik azért könnyebb Eb-lázban égniük. De természetesen mindenki szeretne kijutni Franciaországba, bízom benne, nekem is sikerül.

HBN-TN
hirdetés