Már emberöléssel gyanúsítják!

Már emberöléssel gyanúsítják!
Immár nem segítségnyújtás halált okozó elmulasztása, hanem különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés megalapozott gyanújával nyomoznak a hétfő este meggyilkolt bírósági titkár felesége ellen – értesült a Haon.

A nőt csütörtök délután előzetes letartóztatásba helyezte a Debreceni Városi Bíróság. Mint Figula Ildikótól, a megyei bíróság szóvivőjétől megtudtuk, a nő egyelőre március 11-ig marad letartóztatásban (az előzetes fogvatartás természetesen hosszabbítható). A bíróság a szökés, elrejtőzés, illetve az összebeszélés, a tárgyi bizonyítékok eltüntetésének veszélyével indokolta a fogvatartást.

Mivel a sértett halálában az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint idegenkezűség játszott közre és a 31 éves férfi a Berettyóújfalui Városi Bíróság alkalmazottja volt – mint bírósági titkár –, az eljárást a továbbiakban a Debreceni Nyomozó Ügyészség folytatja. Az áldozatot több késszúrás érte berettyóújfalui lakásában egy fotelben ülve. Gázolajjal is leöntötték, majd felgyújtották. A nyomozás egyik kulcskérdése, hogy a nőnek volt-e társa a kegyetlen bűncselekmény végrehajtásában.

RaL

Előzmények:

  • Megkéselte és felgyújtotta férjét?

  • Őrizetben a titkár felesége

  • Összeégett férfi a fürdőszobában