Már csak néhány napig lehet jelentkezni a Cívis Talentum ösztöndíjra

Debrecen – A debreceni önkormányzat idén is kiírta a Cívis Talentum ösztöndíjat. Célja azon diákok támogatása, akik iskolai tanulmányaik mellett nemzetközi tanulmányi versenyeken vesznek részt, diáktársaik számára is példamutató, kimagasló tevékenységet nyújtanak. Ösztöndíjban részesülhet bármely Debrecenben tanuló középiskolás diák, aki tudományos vagy művészeti területen kiemelkedő nemzetközi versenyeredményt ért el.

A pályázatot bármely debreceni középfokú köznevelési intézményben tanuló diák vagy törvényes képviselője benyújthatja, ennek feltétele a köznevelési intézmény ajánlása. A pályázat beadási határideje: 2017. május 2.

A pályázat leírása és a pályázati adatlap mellékletekkel együtt innen letölthető.

A Cívis Talentum ösztöndíjat 2016 februárjában alapította az önkormányzat azzal a céllal, hogy a legtehetségesebb, kimagasló nemzetközi eredményeket elért debreceni középiskolásokat teljesítményükhöz méltóan díjazzuk. Az ösztöndíj nettó 50 ezer forintos havi összeget jelent, ami egy éven keresztül jár a díjazottaknak.

A tavalyi év során a közgyűlés három tanulót talált érdemesnek a Cívis Talentum ösztöndíjra. Mindhárman szakterületükön egyedülálló eredményeket vonultattak fel, hiszen a matematika, a zene valamint a sejtbiológia területén már most maradandót alkottak a díjazott fiatalok.

A következő diákok kapták meg 2016-ban a Cívis Talentum ösztöndíjat:

  • Baran Zsuzsanna, matematika (Fazekas Mihály Gimnázium)
  • Bencze Máté, zene (Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola)
  • Veres Flóra, biológia (Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája)

– Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata –