Már csak hatvan évet kell várni az elkerülő útra?

Akt.:
Már csak hatvan évet kell várni az elkerülő útra?
© Forrás: Google Street View
Debrecen – Van baj a Rakovszky utcával az olvasóink levelei szerint. Van, aki a lámpák összehangoltságát hiányolja, míg más egy elkerülő útnak örülne jobban. Jogosan pályázik a fent említett út a legutáltabb szakaszra Debrecenben.

„A Rakovszky D utcán az Árpád tér felé haladók az Ótemető utcánál és az Árpád tér-Csapó utcai kereszteződés Lámpái nem megfelelően vannak összehangolva. Az Ótemető utca felől bekanyarodó járművek kétszer kapnak zöldet, ezért a csúcsforgalmi időben a jobbra kanyarodó járművek nem tudnak bekanyarodni, nem elég a fogadó sáv, megállnak keresztben, elzárják a kereszteződést a Rakovszkin zöld jelzést kapó járművek elől. A kocsik nem tudnak megindulni azért sem, mert a Csapó Árpád t. kereszteződés késve kap zöldet és nem indul meg a forgalom a Csapó-Nyil utca irányába. A gépkocsi oszlop sokszor feltorlódik a MOL kúton túl, ezért a Dobozi U-ról kikanyarodni balesetveszélyes.”

Szintén a Rakovszky

„Számomra hihetetlen hogy még senkinek sem (szakember,illetékes) jutott még eszébe, hogy a Csapóra kanyarodó lámpát össze hangolják úgy hogy ne torlódjon fel a forgalom a Rakovszkyn. Ugyanis, amíg a Csapóra kanyarodó lámpa piros, addig az Ótemető felől folyamatosan megy a fogalom jobbra kis ívben. Ezért már az útkereszteződésbe beszorulnak azok a járművek, amelyek a zöld jelzésen nem tudnak átmenni.

Ekkor jön a Rakovszky lámpa szabad jelzése a csapó irányába, de nem tudnak egy métert se menni, mivel az Ótemetőről még mindig nem tudták befejezni a kanyarodást azok, akik szabálytalanul ott maradtak a kereszteződésben, mert a Csapóra kanyarodó és a Nyíl utca felé haladóknak nagyon későn vált a lámpa!! Csak annyit kellene, hogy a Csapóra kanyarodót hamarabb kellene szabaddá tenni és hosszabb ideig. És akkor nem lenne talán a Benedek téren a sor vége. De egy elkerülő jobban megoldaná ezt a dolgot, arra viszont még 60 évet várni kell.”​